MENÜ

UEFA'dan TFF'ye Futsal B Eğitim Programı düzenleme yetkisi

UEFA Futsal B Antrenör Eğitim Programı'nın Türkiye'de açılabilmesi için yaptığı başvuru çerçevesinde ülkemize gelen ve programları izleyen Meuers'in sunduğu olumlu rapor sonrası UEFA, Türkiye Futbol Federasyonu'na UEFA Futsal B Eğitim Programı'nı düzenleme yetkisini verdi.

UEFA'dan TFF'ye Futsal B Eğitim Programı düzenleme yetkisi

Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Direktörlüğü tarafından UEFA ile işbirliğiyle iki adet UEFA Futsal B Antrenör Eğitim Programı düzenlenmişti. Biri sınav etabı olmak üzere üçer aşamadan oluşan ve toplam 42 aday antrenörün katıldığı bu eğitimlerde, UEFA / FIFA Antrenör Eğitmeni Benny Meurs de gözlemci olarak yer almıştı. TFF'nin mevcut TFF Futsal Antrenör Lisansı'nın, UEFA Futsal B Antrenör Lisansı'na dönüştürülebilmesi ve gelecekte UEFA Futsal B Antrenör Eğitim Programı'nın Türkiye'de açılabilmesi için yaptığı başvuru çerçevesinde ülkemize gelen ve programları izleyen Meuers'in sunduğu olumlu rapor sonrası UEFA, Türkiye Futbol Federasyonu'na UEFA Futsal B Eğitim Programı'nı düzenleme yetkisini verdi.

Haberin Devamı

TFF Futbol Gelişim Direktörü Oğuz Çetin, konuyla ilgili değerlendirmesinde yaptıkları çalışmaların karşılığını aldıkları için mutlu olduğunu söyledi. Futsala büyük önem verdiklerini ve bu alandaki gelişim için nitelikli antrenörlere ihtiyaç duyulduğunu belirten Çetin, UEFA'nın onayı sonrası açacakları eğitim programlarıyla yeni futsal antrenörleri yetiştireceklerini bildirdi. TFF Futbol Gelişim Direktörü Oğuz Çetin, "Kadın futboluna profesyonel kulüplerin katılımı ile yaptığımız atılımın bir benzerini futsalda da gerçekleştirmek istiyoruz." dedi. Çetin, bir başka hedeflerinin UEFA'nın kaleci antrenörü eğitimlerini ve UEFA C Antrenör Eğitim Programı'nı ülkemizde düzenleyebilmek için yetki almak olduğunu söyledi.

YORUM YAZ