MENÜ

UEFA ve FİFA Rusya'yı Ukrayna işgalinden dolayı tüm organizasyonlardan men edebilir mi? İşte cevabı!

Rusya, Ukrayna'yı işgal operasyonlarını sürdürürken UEFA, Şampiyonlar Ligi finalinin Rusya'nın St. Petersburg şehrinden alınarak Fransa'nın başkenti Paris'e verildiğini resmen açıkladı. Peki, UEFA ve FİFA bu yaptırımlarla yetinecek mi yoksa Rusya tüm organizasyonlarından men edilebilir mi, hukuken bu mümkün mü? Tüm bu soruları spor hukukçusu Anıl Dinçer yanıtladı.

Rusya, Ukrayna'yı işgal operasyonlarını sürdürürken UEFA, Şampiyonlar Ligi finalinin Rusya'nın St. Petersburg şehrinden alınarak Fransa'nın başkenti Paris'e verildiğini resmen açıkladı.

Haberin Devamı

Peki, UEFA ve FİFA bu yaptırımlarla yetinecek mi yoksa Rusya tüm organizasyonlarından men edilebilir mi, hukuken bu mümkün mü? Tüm bu soruları spor hukukçusu Anıl Dinçer yanıtladı.

Rusya zaten bu konulara aşina bir ülke çünkü daha önceden doping sebebiyle yasaklamalar yaşamış bir ülke. Ukrayna futbol federasyonu ise Fifa ve Uefa'ya başvuruda bulunarak Rusya'nın milli takım ve kulüp düzeyinde tüm müsabakalardan men edilmesi için başvurularda bulundu. Zaten futbol alanında birçok yaptırım geldi ve Şampiyonlar Ligi finalinin Rusya'nın St. Petersburg şehrinden alınarak Fransa'nın başkenti Paris'e verildi.

İngiltere, bu tarz olaylar geliştiği zaman karar verilmesinde çok etkili olan bir ülkedir. Avrupalı bazı parlementerlerin de Uefa ve Fifa'ya baskı yapmana başladığı bilinen bir şey. Rusya'nın tüm organizasyonlardan men edilmesi için siyasi baskının arttırılması, Avrupa'da Rusya'ya karşı ortaya konan yaptırımların dozajının ve sayısının arttırılması. Bu durumda da Uefa'da bu ülkelerin kararlarını takip edip bu yönde bir karar verebilir ve Rusya'yı men edebilir.

YORUM YAZ