MENÜ

UEFA ülke puanına en çok katkı yapan takımlar!

Koronavirüsü salgını nedeniyle liglerin yarıda kalması ve devam edememesi durumunda gelecek sezon Avrupa Kupalarına katılım için son 5 yıl hatta son 10 yılda ülke puanına katkı kriterinden yararlanılabilir sözleri üzerine ülke puanı katkılarını araştırdık. İşte son 5 sezon ve son 10 sezonda en çok ülke puanı katkısı yapan takımlar...

UEFA ülke puanına en çok katkı yapan takımlar!

"Gelecek sezon Avrupa Kupalarına katılım için son 5 yıl hatta son 10 yılda ülke puanına katkı kriterinden yararlanılabilir" sözleri üzerine ülke puanı katkılarını araştırdık. İşte son 5 sezon ve son 10 sezonda en çok ülke puanı katkısı yapan takımlar...

Haberin Devamı

Beşiktaş kulübü başkanı Ahmet Nur Çebi de geçtiğimiz günlerde, liglerin oynanmaması ve mevcut durumda kalması halinde gelecek sezon Avrupa Kupalarına katılım için son 5 yıl hatta son 10 yılda ülke puanına katkı kriterinden yararlanılabilir ifadelerini kullanmıştı. Son dönemde ise UEFA kanadında sezonu devam ettiremeyen ligler için böyle bir tercih yapabileceği konuşulmaya başlandı.

Haberin Devamı

GÜNCEL SÜPER LİG PUAN DURUMU

Son 5 sezonda en çok puan getiren takım Beşiktaş

Beşiktaş son yıllarda ülke puanına önemli bir katkı yaptı. Şenol Güneş ile yakaladığı çıkışla Şampiyonlar Ligi grup aşaması ülke rekorlarını kıran Beşiktaş toplam 54.000 puan getirirken Fenerbahçe bu dönemde 31.500, Galatasaray 23.500, Medipol Başakşehir 21.500 getirdi.

UEFA ülke puanına en çok katkı yapan takımlar

10 yıllık puanlamada yine Beşiktaş ilk sırada

Beşiktaş 10 yıllık puanlama sisteminde 84.000 katkı sağlarken Galatasaray 69.000 puan katkısı sağladı. Fenerbahçe 55.000 puan katkısı yaparken Trabzonspor 34.000 ve M. Başakşehir 21.5000 puan getirdi.

fanatik.com.tr / Tolga Kuru

YORUM YAZ