MENÜ

UEFA Galatasaray'ı seçti!

UEFA resmi internet sitesinde yayınladığı haftanın değerlendirmesinde, Galatasaray en iyi takım olarak gösterildi.

UEFA Galatasaray'ı seçti!

UEFA resmi internet sitesinde yayınladığı haftanın değerlendirmesinde, Galatasaray’ı haftanın takımı olarak belirledi.

Frank Rijkaard yönetimindeki Galatasaray’ın maç başına 3.16 gol ortalamasıyla oynadığını belirten haberde, sarı-kırmızılıların, Turkcell Süper Lig’e 6’da 6 yaparak, sezona en iyi başlangıçlarından birini yaptığını kaydetti.

Sitede yer alan haberde, Turkcell Süper Lig’in geçen yılki şampiyonu Beşiktaş’a da değinilirken, siyah-beyazlıların ezeli rakibi Galatasaray’a 3-0 yenildiği ve son 4 maçtır da gol atamadığı ifade edildi.

Haftanın değerlendirmesinde en iyi oyuncu İspanya’nın Real Madrid takımının golcüsü ve takım kaptanı Raul Gonzales oldu.

Yaz transfer döneminin en yüksek bedelli transferi olan Cristiano Ronaldo’nun Real Madrid formasıyla 5 maçta 7 gol, bir diğer önemli transfer Zlatan İbrahimovic’in Barcelona ile 4 maçta 3 gol atmasına rağmen, bu haftaki Villareal maçıyla 524. kez Real Madrid formasını giyen takım kaptanı Raul’ü haftanın oyuncusu olarak belirledi. Raul’ün, 708 kez Real Madrid forması giyen Manuel Sanchis’i takip ettiği bildirildi.


İŞTE HAFTANIN MAÇI



HAFTANIN MAÇI

İngiltere Premier Lig’de hafta sonu oynanan ve Manchester United’ın Manchester City’i 4-3 ile geçtiği 154. Manchester derbisi, UEFA tarafından haftanın maçı olarak belirlendi.

Geçen pazar oynanan karşılaşmanın bol gollü ve keyifli bir futbol maçına sahne olduğu belirtilen haberde, evsahibi Manchester United’ın son dakikada golcü futbolcusu Micheal Owen’ın ayağından bulduğu golle maçtan 4-3 galip ayrıldığını yazdı.

Tarihe geçen karşılaşmada Manchester City’nin iki golünü kaydeden Craig Bellamy’e de dikkati çekti.

MANCHESTER UNITED 4-3 MANCHESTER CITY

Haberin Devamı

HAFTANIN SÖZÜ
UEFA, haftanın sözü olarak, 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup’ta Türkiye ile aynı grupta mücadele eden Belçika’nın milli takım teknik direktörü olan Hollandalı çalıştırıcı Dick Advocaat’ın yeni takımı hakkındaki düşüncelerini seçti.

Hollandalı teknik adam yeni takımı için "Onlar kendileri hakkında yanlış imaja sahipler. Onlara bunun söylenmesi gerekirdi. Bazı oyuncular 23 yaşının altında, potensiyel var. Onlar yetenekliler ancak hala gençler" demişti.

3

YORUM YAZ