MENÜ

UEFA bunu nasıl görmedi?

Siyasi içerikli pankartlara kesinlikle izin vermeyen UEFA'nın, Apoel-Chelsea maçında tam 5 dilde yazılı “Kıbrıs Rumlar'ındır” pankartına göz yumması büyük tepki çekti.

UEFA bunu nasıl görmedi?

UEFA’dan büyük skandal... Siyasi içerikli her türlü mesaj, pankart ve tezahürata şiddetle karşı çıkıp, bu yönde her türlü faaliyeti yasaklayan UEFA’nın Apoel-Chelsea maçındaki bir pankartı gözden kaçırması kafaları karıştırdı. Stada asılan 2 metre boyundaki ve 5 dilde yazılan “Kıbrıs Rumlar’ındır” pankartının açılmasına göz yumması büyük tepki çekti. KKTC tarafında yaşayan Türkler ise askerlerimizin koruduğu tepeye giderek, dev bir Türk bayrağı açtılar. Kıbrıs Türkleri’nin haklarını koruyan Embargoed adlı kuruluşun da UEFA’nın Rum ekibine ceza vermesi için lobi çalışmasında bulunup, baskı yapacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Çarşı’ya izin vermemişti!
Siyasetin futbola alet edilmemesi konusunda oldukça titiz davranan UEFA, Beşiktaş’ın Manchester United ile oynadığı Şampiyonlar Ligi maçında, Çarşı grubunun pankartlarındaki büyük ‘A’ harfinin anarşimizi simgelediği gerekçesiyle içeri girmesine izin vermemişti.

Edip Adanır

YORUM YAZ