MENÜ

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin'den Avrupa Süper Ligi iddialarına sert tepki

Avrupa devleri Barcelona, Real Madrid ve Juventus'un 'Avrupa Süper Ligi' projesini yeniden canlandırmayı planladıkları iddia edilirken UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, konu hakkında sert konuştu. Avrupa futbolunun patronu, Süper Lig'e katılacak takımların UEFA organizasyonlarında yer almayacağını belirtti.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin'den Avrupa Süper Ligi iddialarına sert tepki

Avrupa devleri Barcelona, Real Madrid ve Juventus'un 'Avrupa Süper Ligi' projesini yeniden canlandırmayı planladıkları iddia edilirken UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, konu hakkında sert konuştu.

Haberin Devamı

Londra'da düzenlenen futbol ve iş dünyası forumunda konuşan Ceferin, bu konudan sıkıldığını belirterek, "Bakın, önce bir pandeminin ortasında saçma sapan bir fikir ortaya attılar, şimdi her gün bir savaşın ortasında başka bir fikir başlatmayı planladıklarına dair makaleler okuyoruz. Bu insanlar hakkında daha fazla konuşmama gerek var mı? Belli ki paralel bir dünyada yaşıyorlar. Kulüpler kendi turnuvalarını oluşturmakta özgürler ama UEFA'da mücadele etmeyi beklemesinler. Bu futbol projesinden bıktım." dedi.

Konuşmalarında Ukrayna'da yaşananlara da değinen Ceferin, "Hepimiz savaşın durmasını umuyor ve dua ediyoruz. Bu çılgınlık bir an önce durmalı" sözlerini dile getirdi.

Avrupa Süper Ligi projesi

Haberin Devamı

Avrupa Süper Ligi projesi 2021 Nisan ayında Avrupa'nın 12 büyük takımının (Milan, Arsenal, Atlético Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid ve Tottenham) kendi aralarında bir Süper Lig kuracaklarını açıklaması ile ilk olarak gündeme gelmişti. Ancak bu projenin açıklanmasının ardından futbol otoritelerinden gelen yaptırım uygulanacağı kararları üzerine Avrupa Süper Ligi projesi rafa kalkmıştı.

YORUM YAZ