MENÜ

Tuzlu ve karbonatlı su Corona virüsten korur mu? Corona virüsten korunma yolları...

Korona ( corona ) virüsünden korunma yolları bireysel alınacak tedbirlerle mümkündür. Özellikle kişilerin kendi hijyenlerine ve çevresindekilerin hijyenlerine dikkat etmesinin yanı sıra toplu alanlarda bulunmamaları kişilerle temaslardan kaçınmaları gerekmektedir. Türkiye'de corona virüsü vakalarının artmasının ardından vatandaşlar korunma yollarını araştırmaya başladı. Peki Corona virüsten korunmak için hangi yöntemleri uygulamalıyız? Demirören Medya iş yeri hekimi Cihat Olcay Dinçel, merak edilen bu sorunun cevabını verdi.

Corona virüsü vakalarının artış göstermesin ardından, vatandaşlarımız virüse karşı etkin korunma yollarını titizlikle araştırmaya başladı.

Haberin Devamı

Peki boğazında ağrı hisseden, ateş, nefes darlığı gibi belirtiler yaşayan insanların tuzlu su ile karbonatlı su ile gargara yapması fayda sağlar mı?

Demirören Medya iş yeri hekimi Cihat Olcay Dinçel, sıkça sorulan "Corona virüsten korunma yolları nelerdir? sorusunun cevabını yanıtladı.

"Tuzlu su tam aksine riski arttırır"

Tuzlu su ve karbonatlı suyun Corona virüsünü öldürdüğüne dair bilimsel bir bulgunun olmadığını belirten Cihat Olcay Dinçel, "Tuzlu su ve karbonatlı suyla boğazımızı temizlememiz tam tersine boğazımızdaki hücrelerin yapısını bozduğu için Corona virüs ve bakterilerin tutumunu sağlayabilir ve enfeksiyon riskini arttırabilir" dedi.

Corona virüsün, kuluçka sürecinde bulaşıcılığı artar mı?

Hastalığın kuluçka sürecinin 2 gün ile 14 gün arasında olduğunu belirten Dinçel, " Kuluçka sürecinde bulaştırıcılık olabilir. Daha çok öksürük, hapşırık gibi damlacık yoluyla bulaşır. Bu belirtiler olan kişilerin maske takmasını zorunlu tutuyoruz." açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

"Evinizde maske ve eldiven takmaya gerek yok"

Hasta olmayan kişilerin maske ve eldiven takmasını zorunlu tutmuyoruz diyen Cihat Olcay Dinçel, "Eldivenin gerekli olduğunu düşünmüyoruz ama maskeyi market alışverişinde takmak doğru olacaktır. Bunun dışında hasta değilseniz iş yerinizde ve evinizde maske ve eldiven takmanız gerekmez" dedi.

"Dışarıdan gelen malzemeleri kapınızda bekletin"

Dışarıdan evinize gelen malzemelerin bir süre evde bekletilmesi gerektiğini vurgulayan Cihat Olcay Dinçel, " Dışarıdan gelen malzemeleri poşetlerinden dışarıda çıkarabiliriz ve çamaşır suyuyla dezenfekte edebiliriz. Bu şekilde ürünlerden virüs bulaşmasını engelleyebiliriz" dedi.

Çalışanlara öneri!

Zorunlu olarak çalışmak zorunda olanlar için önerilerde bulunan Dinçel, "Bizim alacağımız en önemli önlem temastan kaçınmak. Kapalı ortamlara girdiğimizde maske kullanmalıyız. Çok sık elimizi yıkamalıyız ve elimizi ağzımıza götürmemeliyiz. Bunu bir prensip haline getirmeliyiz." dedi.

YORUM YAZ