MENÜ

Tutkusu pistlerin şampiyonu yaptı

Ralli pilotu Burcu Çetinkaya, "Çok yetenekli bir pilot değildim ama çok inandım ve mücadele ettim. Sıfırdan adım adım buraya geldim" dedi.

Tutkusu pistlerin şampiyonu yaptı

Uluslararası yarışmalarda birçok derecesi bulunan ve en son Ortadoğu Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağı olan Uluslararası Katar Rallisi’ni kadınlarda birinci, "grup N" kategorisinde ise 5. sırada tamamlayan başarılı pilot Burcu Çetinkaya, bir programa katılmak için geldiği Eskişehir’de, AA muhabirine yaptığı açıklamada, araba sevdasının çok küçük yaşlarda başladığını anlattı.

Haberin Devamı

Otomobil kullanmayı, spor olarak yapmayı kendisine hedef olarak belirlediğini aktaran Çetinkaya, "Benim için zor olan kısmı, babamın 18 yaşına kadar otomobillerden uzak durmamı istemesiydi. Daha sonra yarışmaya başlamak istediğimde ise maalesef o desteği hem ailemden hem de çevreden bulamadım. Bu yüzden yarışmaya geç başladım. Direksiyon başına geçtiğimde 24 yaşındaydım" diye konuştu.

Mücadele ile herşeyin mümkün olabileceğine dikkati çeken Çetinkaya, şunları kaydetti:
"Benim çok özel bir yeteneğim yok. Bazı ağabeylerimin desteği, benim mücadelem ve uzun uğraşlar sonucunda yarışlara başladım. Çok yetenekli bir pilot değildim ama çok inandım ve mücadele ettim. Sıfırdan adım adım buraya geldim. Bu iş, sevda ve inanma işi. Küçük yaşta bu spora başlamak isterdim ama her işte bir hayır vardır. Farklı tecrübelerle bu işe başladığım için uluslararası alanda farklı kapılar açma imkanım oldu. Karşı çıkılan birşeye dik durmaya çalışmak kolay değil ama disiplinli ve başarılı bir şekilde kariyerinizi sürdürdüğünüzde, karşı çıkanlar bir süre sonra destek oluyorlar."

Haberin Devamı

"Otomobilimle aramda aşk var"
İngiltere’den Almanya’ya, Lübnan’dan Katar’a, Kuveyt’ten Birleşik Arap Emirlikleri’ne kadar Türkiye’yi uluslararası birçok yarışmada temsil ettiğini anımsatan Çetinkaya, "Direksiyon başında kendimi özgür hissediyorum. Çok mutlu ve huzurlu oluyorum. Bütün üzüntülerimi, dertlerimi, acılarımı, kızgınlıklarımı unutuyorum. Bazen otomobilimle aramda bir aşk olduğunu düşünüyorum. Otomobilimi başkası kullanmak zorunda kaldığında, kocasını kıskanan eş gibi hissediyorum kendimi" diye konuştu.

Trafikte araba kullanırken çok dikkatli olduğunu vurgulayan Çetinkaya, şöyle devam etti:
"Biz hızlı gitmeyi, birbirimizle yarışmayı seviyoruz ama trafik bunun yeri olmamalı. Trafiğe çıktığım zaman bu cesur insan olmuyorum. Son derece sakin oluyorum, yavaş kullanıyorum. O yüzden trafikte değil pistlerde, trafiğe kapalı alanlarda gazlayalım ve kurallara uyalım."

AA

YORUM YAZ