MENÜ

Turun kazananı Kristijan Durasek!

Lampre-Merida takımından Hırvat sporcu Kristijan Durasek'in kazandığı 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda (TUR 2015) sporcular, 8 gün boyunca toplam bin 258 kilometre pedal çevirdi. Alanya'da 26 Nisan'da startı verilen TUR 2015, İstanbul'da düzenlenen 8. etapla tamamlandı.

Turun kazananı Kristijan Durasek!

Alanya’dan Antalya, Kemer, Elmalı, Fethiye, Marmaris, Muğla, Pamukkale, Denizli, Selçuk, İzmir ve İstanbul güzergahlarını takip eden bisikletçiler, 8 günde bin 258 kilometre mesafe katetti.

Sporcular, gittikleri her yerde yerli ve yabancı turistler ile bölge halkının yoğun ilgilisiyle karşılaştı. 21 takımdan 165 sporcu’nun 145’i turu tamamlarken, zafer Hırvat bisikletçi Durasek’in oldu.

190 ülkeden izlendi

Türkiye’nin tanıtımına büyük katkı sağlayan organizasyon, geniş bir yayın ağıyla dünyaya ulaştırıldı.

Ulusal ve uluslararası televizyon kanallarından yayınlanan organizasyon, 190 ülkede ekranlara taşındı.

Canlı yayınlarla Türkiye’nin doğal güzelliklerini dünyaya tanıtan tur, ülke turizmine katkı sağlayan en önemli vitrin olmaya devam etti.

Medya kuruluşları da organizasyona büyük ilgi gösterdi. Turu 50’si yabancı, 200’ün üzerinde basın mensubu izledi.

Bin 300 kişilik kafile görev yaptı

Alanya’dan İstanbul’a uzanan tura bin 300 kişilik kafile eşlik etti. Etaplarda görev alan kişilerle birlikte sayı 7 bini buldu. Bisikletçiler ve tur ekibi, İzmir’de koşulan 7. etabın ardından hava yoluyla İstanbul’a taşındı.

Cavendish’ten 3 etap zaferi

Türkiye’de ikinci kez yarışan Etixx-Quick Step takımının Büyük Britanyalı bisikletçisi Mark Cavendish, TUR 2015’te 3 etap birinciliği elde etti.

Alanya, Antalya ve İzmir’de finişi ilk sırada geçen Cavendish, Türkiye’deki etap galibiyeti sayısını 7’ye çıkardı.

Medya ve halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Büyük Britanyalı sporcu, son iki organizasyonda en iyi sprintere verilen "yeşil mayo"yu rakiplerine bırakmadı.

Etap kazanmadan lider oldu

TUR 2015’te zafere ulaşan Lampre-Merida’nın Hırvat sporcusu Kristijan Durasek, etap kazanmamasına rağmen genel klasmanda ilk sırayı aldı.

Elmalı’daki zorlu tırmanış finişini 2. sırada tamamlayan ve sprinterlerle zaman farkını açan Durasek, bu avantajı turun sonuna kadar korudu ve 31 saat 6 dakika 44 saniyelik toplam süresiyle "turkuaz mayo"yu elde etti.

Turda en çok etabı 3 kezle Cavendish kazanırken, Davide Rebellin, Andre Greipel, Sacha Modolo, Pello Bilbao Lopez ve Luis Mas Bonet de birer kez finiş çizgisini ilk sırada geçti.

Tırmanış parkurları zorladı

Genel itibarıyla düz etaplardan oluşan turdaki iki tırmanış etabında sporcular, büyük efor sarf etti.

Bisikletçiler en çok Kemer-Elmalı etabında deniz seviyesinden bin 850 metreye tırmanırken zorlandı. Selçuk tırmanışında da bisikletçiler, son 5 kilometrede 400 metre yüksekliğe karşı pedal çevirerek Meryem Ana tepesine ulaştı.

Yumruk tura damga vurdu

Turun 5. gününde Muğla ile Pamukkale arasında koşulan 5. etapta, nadir görülen bir olay yaşandı.

Astana takımından Kazak Dmitriy Gruzdev, Southeast ekibinden Arnavut sporcu Eugert Zhupa’ya yumruk attı. Sacha Modolo’nun zaferiyle sonuçlanan etabın ardından toplanan komiserler kurulu, Gruzdev’i diskalifiye etti.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ