MENÜ

"Türkiye'ye gitmeyin"

Fenerbahçe takımına yapılan silahlı saldırı İspanya basınında geniş yer buldu. Ülkenin önde gelen spor ve ulusal gazeteleri, saldırı ile ilgili okuyucularına uyarı niteliğinde bilgiler verirken bunun Türk futbolu için kara bir gün olduğunu belirttiler. İspanyol futbolseverler de yabancı futbolculara Türkiye'ye gitmemesi çağrısında bulundular.

"Türkiye'ye gitmeyin"

Marca gazetesi, "Mermilerle Fenerbahçe kafilesine saldırdılar" başlığı altında araç şoförünün vurulduğunu ancak hayati tehlikesi olmadığını yazdı. Gazete, bu kurşunların Türk futbolunda yeni bir dönem açtığını da vurgulayarak, yetkililerden acil önlemler almasını istedi.

As gazetesi, "Fenerbahçe otobüsüne kurşun yağmuru" başlığını attı. Gazete iki kulübün de şike olaylarından gelen geçmiş bir davası olduğunu hatırlatarak bu olaydan kimsenin ölmemesinin büyük bir şans olduğunu ifade etti.

El Mundodeportivo gazetesi "5-1 galibiyetten sonra Fenerbahçe kafilesi silahlı saldırıya uğradı" başlığında şoförün yaralandığını ancak hayati tehlikesinin olmadığını kaydetti.

Gazete ayrıca, Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki düşmanlığa da değinerek bu iki takım taraftarlarının daha önceleri de çok sayıda olaylar çıkardığına dikkat çekti.

El Pais gazetesi "Türk futbolunda şiddet" manşetini attı. İspanya'nın dünyaca ünlü fikir ve siyasi gazetesi El Pais, Trabzon havaalanına giderken kurşunların hedefine uğrayan Fenerbahçe'nin Türk futbolunda yeni bir dönem açtığını işaret etti. Ülkenin diğer önemli siyasi gazetesi El Mundo ise, "Fenerbahçe kurşunlara hedef oldu" başlığını seçti. Gazete bu olayların durması için bir çağrıda yaparak herkesin acilen harekete geçmesini istedi.

Bu arada bu olayla ilgili okuyucu köşelerine akın eden binlerce İspanyol, profesyonel futbolcuların Türkiye'ye gitmemesini istedi. Bu saldırının bir terör olayı gibi ciddi olduğunu savunan okuyucular yabancı futbolcuların Türkiye'de can güvenliğinin olmadığını iddia ettiler.

DHA
Dirk Kuyt: Elim ayağım titriyor ağlıyorum

Haberin Devamı
YORUM YAZ