2026 Dünya Kupası yolunda ilk adım! Romanya'yı Ferdi'yle yıktık... Türkiye - Romanya maç sonucu 1-0
A Milli Takım, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde Romanya'yı 1-0 mağlup ederek finale yükseldi. Ay-Yıldızlılar'ın golü Ferdi Kadıoğlu'ndan geldi. Arda Güler nefis asistiyle yine adından söz ettirdi. Türkiye'nin 24 yıllık Dünya Kupası hasreti için artık bir 90 dakika kaldı.

A Milli Takım Romanya engelini Ferdi Kadıoğlu'nun golüyle geçti.
2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off finalinde rakibimiz ya Slovakya ya da Kosova. Tarihi maç salı günü oynanacak.
Karşılaşma en az 3 dakika daha oynanacak.
Arda Güler ve Hakan Çalhanoğlu çıktı, Ozan Kabak ve İrfan Can Kahveci oyunda.
kaynak olarak ekleyin
A Milli Takım 2. gol için geldi, Orkun Kökçü yay üzerinden ceza sahasındaki Kerem'e yerden oynadı, Romanya savunması son anda ayak koydu ve mutlak golü önledi.
Vincenzo Montella'dan ilk hamle geldi.
Orkun Kökçü oyunda, Barış Alper Yılmaz kenara geldi.
Romanya gole çok yaklaştı...
Konuk ekip üst üste köşe vuruşları kazandı, ceza sahasında uzaklaştırılamayan topa sağ çaprazdan Man vurdu, top uzak direğe çarptı, kale çizgisine paralel gitti, yakın direkte tamamlamak istediler, bu da direkten döndü!
Arda Güler nefis bir ilk kontrolün ardından ön çizginin sol tarafından topla ceza sahasına girdi, sol ayakla nefis bir şut çıkardı, kaleci Radu'dan aynı güzellikte kurtarış geldi.

Mert Müldür hafif bir sakatlık yaşadı, tedavi için oyun bir süre durduktan sonra yeniden hareketlendi.
A Milli Takım için Dünya Kupası yolunda son 20 dakika...
İkinci gole çok yaklaştık.
Kenan Yıldız ceza sahası sol çaprazda topla buluştu, rakibini karşısına aldı, sağına çekip plaseyi gönderdi, top üst direğe çarpıp dışarı çıktı.
Romanya beraberlik golüne yaklaştı!
Soldan kale ağzına ortada savunmada Abdülkerim Bardakçı'dan kritik müdahale geldi, pozisyonun devamında Hagi gol pozisyonuna girdi, yerden şutu yan ağlarda kaldı.

Ferdi Kadıoğlu attı, 1-0 öne geçtik!
Arda Güler sağ kanattan sol ayakla ceza sahasına kaçan Ferdi Kadıoğlu'nun nefis gördü, kale ağzında topu kontrol eden Ferdi topu ağlara gönderdi.
Arda Güler'in nefis asisti, Ferdi Kadıoğlu'nun golü...
Romanya yine 9 kişiyle kapandı, İsmail Yüksek uzak mesafeden kaleyi gördü, sağ ayakla şut etkisiz, top yandan dışarı gitti.
İkinci yarıya Romanya başladı. İki takımda da oyuncu değişikliği yok.

Hakem ilk yarıyı uzatmada, Türkiye-Romanya maçında ilk 45 dakika golsüz eşitlikle sona erdi.
Arda Güler savunma arkasına sarkan Kerem'e ayak dışıyla nefis bir top gönderdi, kaleci tehlikeyi fark edip kalesinden çıktı ve müdahaleyi yaptı.

Romanya tüm hatlarıyla savunmada.
Kalabalık arkasına sarkan Arda Güler ceza sahası sol çaprazda iyi bir pozisyon yakaladı, servisi yaptı, son anda yine savunma ayak koymayı başardı.
Çok iyi pozisyon...
Kazanılan top sonrası Kenan Yıldız sol çaprazdan topla ceza sahasına girdi, yerden geriye çevirdi, penaltı noktası gerisinden Arda Güler sol ayakla gelişine vurdu, tribünler gol diye ayağa kalktı ama üstten dışarı gitti.

İlk yarım saat golsüz eşitlikle geçilirken A Milli Takım'ın 3 şutu var. Maç tek kale oynanıyor.
Baskıyı yeniden kurduk.
Soldan Hakan'ın kullandığı tehlikeli korneri savunma kafayla uzaklaştırdı, pozisyonun devamında Arda Güler'e ceza sahası dışından şut şansı geldi, sol ayakla plase denemek istedi ama son anda ıska geldi.
Romanya gole yaklaştı...
Soldan gelen ortaya Hagi gelişine vurdu savunmadan döndü, ikinci denemesinde gole giden topta son anda İsmail Yüksek vücudunu araya koydu ve top kornere çıktı.
A Milli Takım'ın ilk isabetli şutu Abdülkerim Bardakçı'yla geldi.
Ceza sahası dışında topu önünde bulan tecrübeli stoper sol ayağıyla sert vurdu, kaleci Radu sağına uzandı ve köşeden topu kontrol etmeyi başardı.
A Milli Takım, yay gerisinde kaleyi cepheden gören bir noktadan frikik kazandı. Hakan Çalhanoğlu kullandı. Barajı geçen top az farkla üstten dışarı gitti.
Baskıyı artırıyoruz...
Romanya yarı sahasında 6'lı savunmayla karşıladı. Hazırlık paslarının ardında Kerem ceza sahasında sırtı dönük topla buluştu, savunmadan kritik müdahale geldi.
A Milli Takım ilk dakikalarda oyunu rakip yarı alana yıktı.
Barış Alper Yılmaz sağ taraftan ceza sahasına girip son çizgiye indi, içeri çevirdiği tehlikeli topa son anda Romanya kalecisi Radu müdahale etti.
A Milli Takım etkili geldi...
Hakan Çalhanoğlu orta sahada kaptığı topla takımı atağa çıkardı, Kerem Aktürkoğlu ceza sahası sol çaprazda topla buluştu, yerden içeriye çevirdiği topa kimse dokunamadı, uzak tarafta Mert Müldür topla buluştu, onun çevirdiği top da isabetsiz olunca sonuç çıkmadı.

Romanya etkili geldi, Dennis Man ceza sahasında sırtı dönük topla buluştu, markajındaki Samet Akaydın müdahaleyi yaptı ve tehlikeyi uzaklaştırmayı başardı.

İstiklal Marşı'nın coşkuyla okunmasının ardından Beşiktaş Park'ta ilk düdük geldi ve maç başladı.

Romanya Teknik Direktörü Mircea Lucescu maç öncesi şunları söyledi:
"Otelden ayrılırken çocuklara özel bir mesajım yoktu ama bu maç tarihe geçecek. Arzunun ve büyük bir iradenin olduğuna inanıyorum. Tıpkı Türkler gibi... Türkler'in de çok iyi hazırlandıklarına inanıyorum. Çok yüksek seviyede performans gösteren oyunculara sahip olmaları bir avantaj ancak biz bunu oyun organizasyonu ve kazanma arzusuyla telafi ediyoruz.
Taraftarlarımız için üzülüyorum. FIFA diğer takıma daha fazla bilet ayırmalıydı; deplasman takımına %30 bilet tahsis etmeleri gerekirdi, bu işin normali budur. 2.000 taraftarla play-off maçına çıkamazsınız, bu normal değil.”

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, maç öncesi şunları söyledi:
"Heyecanlıyız. Duygusal anlamda da dengeli bir maç çıkarmalıyız. 90 dakikada her şey olabilir. Her senaryoya karşı hazırlığımız var. Sahaya çıkacağız, elimizden gelen her şeyi yapacağız. Futbolcularımız çok bilinçli. İki maçımız var, bu maçlar sonrasında istediğimiz hedefe ulaşmak istiyoruz. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Tüm oyuncularım bilinçli şekilde hareket ediyor."
Radu, Ratiu, Draguşin, Burca, Bancu, Marin, Dragomir, Man, Hagi, Mihaila, Birligea.
Uğurcan Çakır, Mert Müldür, Samet Akaydin, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Hakan Çalhanoğlu, İsmail Yüksek, Arda Güler, Barış Alper Yılmaz, Kenan Yıldız, Kerem Aktürkoğlu.
Kulübe: Mert Günok, Altay Bayındır, Atakan Karazor, Eren Elmalı, Salih Özcan, Orkun Kökçü, Deniz Gül, Ozan Kabak, İrfan Can Kahveci, Oğuz Aydın, Yunus Akgün, Kaan Ayhan
A Millî Takımımızın, Romanya karşısında sahaya çıkacak 11’i belli oldu. 🇹🇷
— Türkiye #BizimÇocuklar 🇹🇷 (@MilliTakimlar) March 26, 2026
11’imiz: Uğurcan Çakır, Samet Akaydin, Kerem Aktürkoğlu, Arda Güler, Barış Alper Yılmaz, Hakan Çalhanoğlu, Kenan Yıldız, Abdülkerim Bardakcı, İsmail Yüksek, Mert Müldür, Ferdi Kadıoğlu#BizimÇocuklar🇹🇷… pic.twitter.com/a393VaI7BB
A Milli Takımımız, Romanya maçı için Riva'dan böyle çıkış yaptı. Milliler, maçın oynanacağı Beşiktaş Park’a geldi. Ay-yıldızlı kafile yoğun güvenlik altında stadyuma giriş yaptı.
A Millî Takımımız, Romanya maçı için Riva'dan çıkış yaptı.
— Türkiye #BizimÇocuklar 🇹🇷 (@MilliTakimlar) March 26, 2026
#BizimÇocuklar🇹🇷 | #TURROU | #FIFAWorldCup | #TürkÖndeTürkİleri | @MercedesTurkiye pic.twitter.com/TO0mXChDxV

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde 26 Mart Perşembe günü (Bugün) İstanbul'da Romanya ile karşı karşıya gelecek. Beşiktaş Park'ta (Tüpraş) oynanacak karşılaşma, saat 20.00'de başlayacak ve TV8'den naklen yayınlanacak. Ayrıca müsabakanın canlı anlatımı fanatik.com.tr'de.

Türkiye: Uğurcan, Mert Müldür, Samet, Abdülkerim, Ferdi, Hakan, Orkun, Yunus, Arda, Kenan, Barış Alper
Romanya: Popescu, Rațiu, Dragușin, Ghița, Bancu, Screciu, Dragomir, Tanase, Baiaram, Man, Birligea

Milli Takım'ın Romanya maçı kadrosu belli oldu. Kadroda Semih Kılıçsoy, Muhammed Şengezer, Zeki Çelik, Merih Demiral ( sakatlık) Ahmetcan Kaplan, Aral Şimşir ( Sakatlık) ve Mustafa Eskihellaç yer almadı.

A Milli Futbol Takımı'nın 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde Romanya ile yapacağı karşılaşma öncesinde resmi maç yemeği organizasyonu düzenlendi.
Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamaya göre maç yemeğine TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Romanya Futbol Federasyonu Başkanı Razvan Burleanu ve eski TFF Başkanı Servet Yardımcı'nın yanı sıra iki ülke federasyonunun yönetim kurulu üyeleri ile temsilcileri katıldı.
İbrahim Hacıosmanoğlu ve Razvan Burleanu, maç öncesinde birbirlerine başarılar dilerken karşılıklı hediye takdimleri yapıldı.

A Milli Erkek Futbol Takımı, tarihindeki 648. maça çıkıyor. Milliler, geride kalan dönemde biri hükmen olmak üzere 255 galibiyet, 151 beraberlik ve 241 yenilgi yaşadı. 895 gol attık, kalemizde 926 gol gördük. Türkiye, İtalyan teknik adam Vincenzo Montella yönetiminde 29 sınav verdi. Milliler, 16 galibiyet elde etti, 8 mağlubiyet ve 5 beraberlik yaşadı. Avrupa Şampiyonası çeyrek finali oynatan Montella ile 53 gol atıp 41 gol yedik.

A Milli Takımımız, Romanya maçının hazırlıklarını Riva’da tamamladı. Ağrıları olan Zeki Çelik, idmanda kendisini denedi ve bireysel çalıştı. Sakatlığı olan Merih Demiral ise antrenmana çıkamadı. Stoperde Abdülkerim’in yanında Ozan Kabak veya Samet tercih edilecek. Montella’nın ilk 11 konusunda Barış Alper veya Kerem’i forvette kullanması bekleniyor. Orta sahada ise Orkun’un yeri garanti. Hakan Çalhanoğlu ve İsmail arasında tercih yapılacak.

Ay-Yıldızlı takımımız, tarihinde en fazla karşılaştığı rakip olan Romanya ile şimdiye dek 26 maça çıktı. Türkiye galibiyetlerde 5’e 14 geride; yedi maç berabere sonuçlandı. Biz 24 gol attık onlar 49 golle yanıt verdi. Galatasaray ve Beşiktaş ile şampiyonluk yaşayıp A Milli Takım’ı da çalıştıran Mircea Lucescu ise Türkiye’ye yenilmiyor. Luce’nin görevde olduğu dönemde Romanya Türkiye’yi iki kez yendi, bir maç da berabere bitti.






YORUMLAR