MENÜ

Türkiye Süpermoto Şampiyonası sona erdi

Sakarya'da Kenan Sofuoğlu Pisti'nde düzenlenen Türkiye Süpermoto Şampiyonası'nın 7. ayak yarışları ödül töreniyle sona erdi. Dünya şampiyonu Kenan Sofuoğlu, şampiyonaya olan ilgiden memnun kaldıklarını söyledi.

Türkiye Süpermoto Şampiyonası sona erdi

Akyazı’daki Kenan Sofuoğlu Pisti’nde Mak-San Otomotiv Gençlik ve Spor Kulübü tarafından düzenlenen Türkiye Süpermoto Şampiyonası 7. ayak yarışları 50, 65, 85 cc, S3, SM A ve SM B kategorilerinde gerçekleştirildi.
Şampiyonaya katılarak SM A kategorisinde yarışan Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu birinci oldu. Bu yıl ilk defa yapılan Kenan 54 Kupası’nda ise birinciliği elde eden Deniz Öncü, gelecek yıl Avrupa’daki şampiyonada yarışacak.

Final yarışlarının sonunda şampiyona ile ilgili konuşan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, "Bugün Akyazı’da Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nın finali yapıldı. Beklediğimizden büyük ilgi vardı. Çok kalabalıktı bugün burada yarışlar. Bazı yarışlara ben de misafir olarak katıldım insanların burada motosiklet kullandığımı görmeleri için. Öte yandan en çekişmeli yarışlar Kenan 54 Kupası’nda, Gençler Kupası’nda oldu. Özellikle burada şampiyon olan Deniz Öncü bir ihtimal önümüzdeki yıllarda Avrupa’da yarışacak. Ona o şekilde söz vermiştik zaten. Ama bugün beni en mutlu eden ise yaptığımız bu piste bu kadar ilginin olmasıydı. Buradaki yarışa ilgi duyup özellikle yarışların sonuçlarını takip etmesi bizi gerçekten mutlu etti" ifadelerini kullandı.

Türkiye Süpermoto Şampiyonası‘nın 7. ve final ayağı olan yarışlar ile bu yıl ilk defa düzenlenen Kenan 54 Kupası’nda dereceye giren sporculara kupaların verilmesiyle sona erdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ