MENÜ

Türkiye Süper Enduro Şampiyonası 3. ayak yarışları başladı

Türkiye Süper Enduro Şampiyonası’nın 3. ayak yarışları, Kastamonu’nun Azdavay ilçesinde başladı.

Türkiye Süper Enduro Şampiyonası 3. ayak  yarışları başladı

İlçeye bağlı Suğla Yaylası’ndaki Motor ve Doğa Sporları Merkezi’nde Uluslararası Azdavay Motosiklet ve Doğa Sporları Festivali kapsamında gerçekleştirilen yarışlara 55 sporcu katılıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, festival dolayısıyla düzenlenen törende, görsel olarak zengin bir festival yapıldığını söyledi.

Azdavay’ın önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptığını belirten Ceylan, Türkiye Süper Enduro yarışlarının 3. ayağının ilçede yapılmasının önem taşıdığını dile getirdi.

Kastamonu’nun doğal güzellikleriyle ön plana çıktığına işaret eden Ceylan, "Kastamonu, tarih ve kültür kenti ama aynı zamanda doğal güzellikleriyle doğa turizmi açısından merkez haline gelmeye başladı. Koruma kullanma dengesini iyi tutarak doğal güzelliklerin turizme açılmasını bakanlık olarak destekliyoruz." dedi.

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz de bölgenin doğası ve kültürüyle belirli birikime sahip bir kent olduğuna dikkati çekti.

Suğla Yaylası’nın doğal güzelliğiyle ön plana çıktığını vurgulayan Karadeniz, "Burası 5 yıl içinde Türkiye’nin bilinen bir yaylası olacak. Doğal güzellikler korunarak çok güzel bir yer ve konaklama merkezi haline gelecek." diye konuştu.

Programda, geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Abana Belediye Başkanı Rıdvan Oyar’ın anısına gerçekleştirilen yarışlarda dereceye giren Sinan Memnun, İzzet Kazdağ ve Emre Coşar’a hediyeleri de verildi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ