MENÜ

Türkiye, satrançta dev organizasyonlar yapıyor

Türkiye satrançta dev organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. “2019 Dünya Okullar Satranç Şampiyonası” 33 ülkeden 18 yaş altı 392 sporcunun katılımı ile Antalya’da başladı. Dünya Satranç Federasyonu Asbaşkanı ve Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay, dev organizasyonlara ev sahipliği yapmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

Türkiye, satrançta dev organizasyonlar yapıyor

Türkiye satrançta dev organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. “2019 Dünya Okullar Satranç Şampiyonası” 33 ülkeden 18 yaş altı 392 sporcunun katılımı ile Antalya’da başladı. Bu büyük Şampiyonanın başarı ile gerçekleşmesi için çok çalıştıklarını belirten Dünya Satranç Federasyonu Asbaşkanı ve Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay, “Avrupa Kadınlar Satranç Şampiyonası ile beraber Dünya Okullar Satranç Şampiyonası’nı da ülkemizde düzenlemekten mutluluk duyuyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da içine alan haftada düzenlediğimiz bu Şampiyona ülkemizin hem organizasyon yeteneğini göstermek hem de tanıtımı açısından çok önemli.

Haberin Devamı

Zihinlerde güzel İzler bırakacak bir Şampiyonaya büyük bir özenle hazırlandık. Dünyanın birçok yerinden gelen sporcuların güzel anılarla ayrılmasını diliyoruz. Ülkemize gelen tüm çocuklara spor şölenimizde başarılar diliyorum” diye konuştu.

ŞAMPİYONA’DA TÜRİYE’DEN 125 SPORCU YARIŞIYOR

2019 Dünya Okullar Satranç Şampiyonası, Antalya’da, Türkiye Satranç Federasyonu ev sahipliğinde, TSF Başkanı Gülkız Tulay, ECU Başkanı Zurab Azmaiparashvili, sporcular, sporcu aileleri ve dünya satranç otoritelerinin katılımıyla görkemli bir törenle başladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda özel etkinliklerinin ve kutlamalarının da olacağı Şampiyona’da, Türkiye’den 125 sporcu ter dökerken, Kazakistan’dan 64, Azerbaycan’dan 29, İngiltere’den 27, Moğolistan’dan 23, Rusya’dan 14, Özbekistan’dan 10 sporcu olmak üzere toplamda 33 ülkeden 392 geleceğin yıldızı mücadele edecek.

Haberin Devamı

Türkiye, satrançta dev organizasyonlar yapıyor

“23 NİSAN’I DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN GELEN ÇOCUKLARLA KUTLAYACAĞIZ”

"Dünya Okullarda sadece bir şampiyonluk maratonuna değil, her anın keyifli ve huzurlu geçeceği bir organizasyona ev sahipliği yapacağız" diyen Gülkız Tulay, şu sözleri dile getirdi:

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayram. Türkiye tarihi açısından da büyük bir anlam ifade ediyor. Bu sebeple bu özel günü dünyanın dört bir yanından ülkemize gelen çocuklarımızla kutlamak, dünya çocuklarını bu özel günde satrançla buluşturmak bizim için büyük bir mutluluk. 26 Nisan'a kadar sürecek organizasyonda ter dökecek olan sporculara başarılar diliyorum.”

Türkiye, satrançta dev organizasyonlar yapıyor

YORUM YAZ