MENÜ

Türkiye'nin Tosun Paşa'sı

Cenk Tosun son iki yılda performansını sürekli yükseltti, A Milli Takımımız'ın hücumdaki en önemli kozu haline geldi.

Türkiye'nin Tosun Paşa'sı

İran karşısında galibiyeti getiren golleri atan 26 yaşındaki oyuncu, Teknik Direktör Mircea Lucescu dönemindeki 9 maçta 5 kez rakip fileleri salladı. Rumen hocanın bir numaralı forveti haline gelen Cenk, gençleşen ve yenilenen kadronun en etkili isimlerinden biri olmayı da başardı.

A Milli Takımımız’ın İran karşısında önceki akşam elde ettiği 2-1’lik galibiyette golleriyle öne çıkan Cenk Tosun, hem kariyer hem de performans olarak parlıyor.

EURO 2020’ye hazırlanan ay-yıldızlı ekibimizde Teknik Direktör Mircea Lucescu’nun en önemli kozlarından olan Cenk yeni bir dönem başlatıyor. Yıllar boyu A Milli Takım formasıyla parlayan forvetler dikkat çekerken, özellikle son 2 sezonda Cenk Tosun adı daha öne çıkıyor. Hem 2017 yılı içerisinde hem de 2018 itibariyle forvetin tek ismi olmaya başlayan 26 yaşındaki oyuncu, ay-yıldızlıların en önemli gol umudu durumunda bulunuyor.

2017’de Lucescu ile beraber 9 maçta 5 gol bulan Cenk, yeni yılda 3 maçta 2 gole ulaştı. Kulüp bazında da kariyer çıkışında olan tecrübeli isim, bu sezon Beşiktaş ve Everton formalarıyla çıktığı 38 resmi maçta 19 gol bularak, önemli bir istatistik yakaladı. Kariyerine Premier Lig’de devam etmesi nedeniyle de Lucescu’nun özel oyuncularından biri konumuna gelen Cenk, gençleşen ve yenilenen kadronun tecrübeli isimlerinden biri olmayı başardı.

Kaptanlar arasında adı geçmeye başlayan başarılı yıldız, saha içi ve saha dışında önemli bir rol edinmiş durumda. Genç oyuncularla arası çok iyi olan Cenk Tosun, Lucescu ve ekibiyle de uyumlu çalışıyor. Hem çift forvet hem de tek forvet düzeninde oynayabilen Cenk’in fiziksel durumunun da Ada futbolu sayesinde gelişmeye başlaması dikkat çekiyor.

29 maçta 10 gol

Cenk Tosun’un bir diğer özelliği de takım içindeki tecrübesi olarak öne çıkıyor. 26 yaşındaki forvet, 29 milli maçta attığı 10 golle, mevcut kadro baz alındığında hem en tecrübeli yıldızlar arasında hem de en golcü futbolcu konumunda bulunuyor. 2011’den beri düzenli olarak milli takımlarda boy gösteren Cenk, EURO 2016 kadrosunda da yer almıştı.

İngiliz takibi

İran karşısında ay-yıldızlı formayla 2 gol birden atan Cenk Tosun, İngiliz basınında da ilgiyle karşılandı. Everton’a yakın haber mecralarında Cenk’in maçı ve performansı geniş şekilde ele alındı.

10: Cenk, İran maçıyla beraber Türkiye formasıyla 10. golüne imza attı ve Emre Belözoğlu, Tanju Çolak, Oktay Derelioğlu ve Fatih Tekke’yi geride bırakarak (9’ar gol), en golcü oyuncular listesinde 12. sıraya yerleşti.

(Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ