MENÜ

Türkiye Kayak Federasyonu'ndan Avusturya'ya tepki

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol M. Yarar, Viyana Havalimanı'nda bir elektronik panoda yer alan, "Türkiye tatili sadece Erdoğan'a destek demektir" ifadesine tepki gösterdi.

Türkiye Kayak Federasyonu'ndan Avusturya'ya tepki

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol M. Yarar, Viyana Havalimanı'nda bir elektronik panoda yer alan, "Türkiye tatili sadece Erdoğan'a destek demektir" ifadesine tepki göstererek, "Avusturya ve Türkiye arasındaki iyi ikili ilişkilerimizin bozulmaması ve pekiştirilmesi için Avusturya hükümetinin konuyu hassasiyet ile incelemesini, yazıyı yayınlamış olan sorumluların bir an önce bulunarak cezalandırılmalarını istiyoruz" dedi.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol M. Yarar, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kayak camiası olarak, Avusturya ile yıllardır kuvvetli iyi ilişkilerimizi sürdürmekteyiz. Viyana'daki uluslararası havalimanında yer alan elektronik panoda yayınlanan Türkiye ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan karşıtı bu talihsiz yazı, kaldırılmasına rağmen, camiamızda derin üzüntü yaratmıştır.

"Türkiye'deki, kayak milli takım sporcularımız dahil, kayak severlerin yaz ve kış aylarında en çok tercih ettikleri ülke Avusturya'dır. Avusturya ve Türkiye arasındaki iyi ikili ilişkilerimizin bozulmaması ve pekiştirilmesi için Avusturya hükümetinin konuyu hassasiyet ile incelemesini, yazıyı yayınlamış olan sorumluların bir an önce bulunarak cezalandırılmalarını istiyoruz."

"Ayrıca 15 Temmuz tarihinde yaşanılmış olan, ülkemizdeki huzuru ve mevcut demokratik düzeni bozmak isteyen bir grup tarafından gerçekleştirilmiş kalkışma eyleminin, halkımızın demokrasiye olan güçlü inancı ve karşı direnci sayesinde başarısızlıkla sonuçlanmasını kutlayan, Avusturya'da yaşamakta olan vatandaşlarımızın, evlerinin pencerelerine Türk bayrağı asmalarının yasaklanması manidardır."

"Bu kararı alan Avusturyalı yetkililerin, bu uygulamayı acilen yürürlükten kaldırmaları ve Türk halkından özür dilemeleri gerekmektedir. Bu menfur karar yürürlükten kaldırılmadığı sürece, göğsünde Türk bayrağı taşıyan milli sporcularımız ve tüm kayak severlerimiz Avusturya'ya gitmek istemeyeceklerdir. Milletimizi göstermiş olduğu cansiperane mücadele sebebi ile kutluyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Dirlik, birlik ve beraberliğimizin devamını en kalbi duygularımla temenni ediyorum."

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ