MENÜ

Türkiye Kano Federasyonu ibra edildi

Türkiye Kano Federasyonu Mali Genel Kurulu, Ankara’da yapıldı.

Türkiye Kano Federasyonu ibra edildi

Türkiye Kano Federasyonu Mali Genel Kurulu, Ankara’da yapıldı.

Haberin Devamı

Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü misafirhanesinde gerçekleştirilen genel kurula 160 delegenin 97’si katıldı.

Kongrede federasyonun yönetim ve denetim kurulu faaliyetleri ibra edilirken, 2019 ve 2020 dönemlerinin tahmini bütçeleri onaylandı.

Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı, genel kurulda, son iki yıllık süreçteki faaliyetlere ilişkin sunum gerçekleştirdi.

Kabakçı, "değişim zamanı" diyerek çıktıkları yolda iki yılı geride bıraktıklarını belirterek, "2017 ve 2018 yıllarında durgunsu, akarsu ve deniz kanosu branşlarında toplam 25 yurt içi faaliyet gerçekleştirdik. Federasyonumuz yurt dışında da 30 faaliyete katıldı." diye konuştu.

Şampiyonalarda elde edilen başarılar hakkında bilgi veren Kabakçı, "Bu sene özellikle Dünya Kupası’nda takımımız 9. oldu. Durgunsu faaliyetlerinde iki kadın sporcumuz, bu sene ve geçen seneki yarışma sonuçlarına göre olimpiyat kotası almış bulunuyor ama olimpiyat kota yarışmaları 2019’da başlayacak. Bu anlamda çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kabakçı, iki yıl içinde birçok antrenör ve hakem kursları düzenlediklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Kurs ve seminerlerle camiamıza yeni antrenörler ve sporseverler kazandırdık. 2018 yılı itibarıyla antrenör sayımız 484, hakem sayımız 290. Faal olanlara baktığımızda ise 102 antrenör ve 115 hakemimiz görev almış. 785 faal sporcumuz mevcut, 64 kulübümüz ve 26 faal ilimiz var."

"Foto finiş" sistemini 2017’de getirerek federasyondaki en büyük yeniliği gerçekleştirdiklerini vurgulayan Kabakçı, tesisleşme anlamında da Rize ve Samsun’da önemli adımların atıldığını kaydetti.

Kabakçı, 2020 Uluslararası Kano Federasyonu (ICF) Kongresi’nin Antalya’da düzenlenmesi konusunu ICF Başkan Vekili Thomas Konietzko ile görüştüklerini sözlerine ekledi.

AA

YORUM YAZ