MENÜ

Türkiye ikinci oldu

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bugün sona eren Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, Türkiye, takım sıralamasında 38 puanla ikinciliği elde etti.

Türkiye ikinci oldu

Rusya’nın 52 puanla birinci sırada yer aldığı şampiyonada Türkiye, Ukrayna ile birlikte 38 puan elde etti. Ancak Türk Milli Takımı’nın kazandığı altın madalya sayısı Ukrayna’dan fazla olduğu için, 2. sırada yer aldı. Evsahibi Azerbaycan ise 31 puanla 4. oldu.

Grekoromen stilde ilk gün sonunda Türkiye, 10 puanla 9. sırada bulunuyordu. Bugün 3 sıklette yapılan müsabakalar sonrasında 28 puan kazanan Türkiye, inanılmaz bir çıkış yaparak, ikinci sırada yer almayı başardı. Türkiye, serbest stilde ise 34 puanla 5. olmuştu. Bayan Milli Takımı ise 14 puanla 10. basamakta kaldı.

BAŞKAN BAK’IN DEĞERLENDİRMESİ
Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Osman Aşkın Bak, şampiyonadan son günde gelen madalyalarla mutlu ayrıldıklarını söyledi. Şampiyona sonrasında bir değerlendirme yapan Bak, şöyle konuştu:

"Grekoromen takımımız Dünya Şampiyonu olarak buraya geldi. İlk 4 sıklette beklediğimiz sonuçları alamadık. Bugün ise 2 altın, 1 bronz madalya ile şampiyonayı ikinci sırada tamamladık. Bu güzel bir sonuç. Dünya şampiyonumuz Selçuk Çebi’nin yokluğunda Şeref Tüfenk de görevini yaptı. Fakat bazı sıkletlerde eksiklerimiz bulunuyor. Arayışlarımız devam edecek. Son günde madalyalar buradan mutlu ayrılmamızı sağladı. Hedefimiz 2012 Londra olimpiyatları."

Avrupa Şampiyonluğunu rakiplerine hiç sayı vermeden elde eden Rıza Kayaalp ise kendisine emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Genellikle müsabakaları zorlanmadan kazandım. Bundan sonraki hedefim dünya ve olimpiyat şampiyonlukları" dedi. Rıza Kayaalp’in final maçı sonrasında Nazmi Avluca ve Rıza Kayaalp, Türk ve Azeri bayraklarıyla minderde tur attı. Şampiyonadaki başarıyı sporcular ve antrenörler, Federasyon Başkanı Osman Aşkın Bak’ı havaya atarak kutladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ