MENÜ

Türkiye-Azerbaycan karşılaşması bugün

Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası, bugün yapılacak grup maçlarıyla başlıyor.

Türkiye-Azerbaycan karşılaşması bugün

İtalya ile Sırbistan’ın ortaklaşa düzenlediği ve 2 Ekim’de yapılacak final maçlarıyla sona erecek şampiyonada (A), (B), (C) ve (D) gruplarında 4’er olmak üzere toplam 16 ülke takımı mücadele edecek.

Haberin Devamı

İki yılda bir düzenlenen ve statüsünde bu yıl değişikliğe gidilen organizasyonda, grup maçlarının ardından gruplarında ilk sırayı alan takımlar çeyrek finale yükselecek. Grup maçları sonunda 2’nci ve 3’üncü olanlar çeyrek finale yükselebilmek için play-off maçları oynayacak. Grup 4’üncüleri ise elenecek ve grup maçlarında aldıkları puanlara göre 13, 14, 15 ve 16’ncı olarak sıralanacak.

Play-off turunda ise eşleşmeler A2-C3, B2-D3, C2-A3 ve D2-B3 şeklinde olacak. Tek maç üzerinden yapılacak turda galipler çeyrek finale yükselirken, mağlup olan takımlar ise elenecek ve şampiyona süresince topladıkları puana göre 9, 10, 11 ve 12’nci sıraları alacak. Şampiyona, çeyrek ve yarı finallerin ardından yapılacak final maçlarıyla sona erecek.

Haberin Devamı

İLK RAKİP AZERBAYCAN
Türkiye, İtalya’nın Monza kentinde yapılacak (B) Grubu maçlarında Azerbaycan, Hırvatistan ve İtalya ile karşılaşacak.
(A) Milli Takım, gruptaki ilk maçını bugün TSİ 18.30’da yapacak. Brezilyalı antrenör Marco Motta yönetimindeki A Milli Takım’da yer alan oyuncular ve ilk günün maç programı şöyle:

A MİLLİ TAKIM KADROSU
Esra Gümüş, Gülden Kuzubaşıoğlu, Neslihan Darnel, Özge Çemberci, Eda Erdem, Gözde Sonsırma, Büşra Cansu, Asuman Karakoyun, Bahar Toksoy, Güldeniz Önal, Gizem Güreşen, Polen Uslupehlivan, Neriman Özsoy, Ergül Avcı.

A GRUBU (BELGRAD)
TSİ 18.00: Almanya-Ukrayna
TSİ 21.00: Fransa-Sırbistan

B GRUBU (MONZA)
TSİ 18.30: Türkiye-Azerbaycan
TSİ 21.30: Hırvatistan-İtalya

C GRUBU (ZRENJANİN)
TSİ 17.00: İsrail-Polonya
TSİ 20.00: Romanya-Çek Cumhuriyeti

D GRUBU (BUSTO ARSİZİO)
TSİ 18.30: Hollanda-İspanya
TSİ 21.30: Bulgaristan-Rusya

YORUM YAZ