MENÜ

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda Burak Yılmaz hayallerini kendisi kaçırdı

Maçtan önceki basın toplantısında "Ronaldo'yu bilmem ama benim son turnuvam" olacak diyen Burak Yılmaz, Portekiz karşısında attığı golle umutlandırdı, kaçırdığı penaltıyla ise kendi hayallerini kendi yıktı. Türkiye'nin, Dünya Kupası özlemi 20 yıla çıktı.

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda Burak Yılmaz hayallerini kendisi kaçırdı

A Milli Takımımız'ın 37 yaşındaki golcüsü Burak Yılmaz dün gece de en önemli gol umudumuzdu. Stefan Kuntz son dönemin formda ismi Enes Ünal'ı kesip Burak Yılmaz'la başladı. Yıldız forvet en uçta, özellikle ilk yarıda bir türlü beklediği toplarla buluşamadı. Portekiz savunmasının yakın markajı altında etkili olmaya çalışan deneyimli golcü 2-0 yenik durumdaki takımımızı 65. dakikada Cengiz Ünder'in asistinde umutlandıran golü attı, 85'te ise kaçırdığı penaltıyla skoru eşitleme şansını geri tepti. Burak böylelikle kendi hayallerini de kendisi yaktı!

Haberin Devamı

Artık noktayı koyuyor mu?

Karşılaşma öncesi basın toplantısında Portekiz'i elemeyi çok istediklerini belirtip, "Ronaldo'yu bilmem ama benim son turnuvam olacak" diyen Burak bu hedefine ulaşamadı. Dünya Kupası'na gitme fırsatını kaçıran Ay-Yıldızlılar'da Burak'ın bundan sonrası için nasıl bir karar alacağı da merak konusu. Son olarak 2002 Dünya Kupası finallerinde mücadele eden Türkiye'nin, kupa rüyası ise 20 yıla yükselerek başka bir bahara kaldı.

Milli takımı bıraktı

Burak Yılmaz karşılaşmanın ardından basın toplantısına katıldı. Ay-Yıldızlılar'ın kaptanı, elenmelerinin üçlü savunmadan kaynaklanmadığını kendisinin kaçırdığı penaltıyla elendiklerini söyledi. 37 yaşındaki Burak ayrıca Milli Takım kariyerini de noktaladığını belirtti. Yıldız oyuncu, "Bugün Milli Takım'daki son maçımdı!" ifadesini kullandı.

YORUM YAZ