MENÜ

Türkiye 83-72 İspanya

Yıldız Milli Takımımız, bronz madalya mücadelesinde karşılaştığı İspanya'yı 83-72'lik skorla mağlup etti.

Türkiye 83-72 İspanya

Litvanya’da düzenlenen Yıldız Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden Milli Takımımız, bronz madalya mücadelesinde karşılaştığı İspanya’yı 83-72'lik skorla mağlup etti. Bu sonuçla Ay Yıldızlılarımız turnuvayı üçüncü sırada tamamladı.

Yıldız Erkek Milli Takımımız ile İspanya arasındaki mücadeleyi TBF Yönetim Kurulu Üyesi Alper Arıkoğlu, TBF Genel Sekreteri Celal Arısan ile özel turnuvaya katılmak üzere Litvaya’da bulunan A Milli Takım’da A Milli Takım Menajeri Haluk Yıldırım, A Milli Takım İdarecisi Orhan Demirel, A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman ve A Milli Takım Yardımcı antrenörleri Ufuk Sarıca, Yakup Sekizkök, Onur Çetin de takip etti.

Çağatay Afşar ve Sergi Martinez’in karşılıklı sayılarıyla başlayan mücadelenin ilk 3.5 dakikası 4-4 eşitlikle geçildi. Hücumda iyi bir ritim yakalayan ve Ahmet Duran ile Onuralp Bitim ikilisiyle 8-0’lık seri yakalayan Ay Yıldızlılarımız, durumu da 12-4 yaptı. Savunmadaki direnciyle rakibini top kayıplarına zorlayan ve 7.dakikada 17-5 ile 12 sayılık farkı yakalayan milliler, ilk çeyreği de 19-13 üstün tamamladı. İkinci periyotun başında hücum organizasyonunu kaybeden Ay Yıldızlılarımız, savunmada da rakibini durduramayınca fark 2 sayıya indi (19-17). Tempoyu yeniden yükselten ve İspanya’nın başarısız hücumlarını da iyi değerlendiren milliler, 13-3’lük seriyle durumu 32-20 yaptı. İlk yarıyı millilerimiz 38-25 önde kapattı.

Mücadelenin üçüncü periyotunda hücumda iyi bir ritim yakalayan millilerimiz, 25.dakikada durumu 55-39’a getirdi. Onuralp Bitim ve Ahmet Duran’ın basketleriyle 28.dakikada 62-44’lük skor avantajını elde eden Ay Yıldızlılarımız, son 10 dakikalık bölüme de 62-51 üstün girdi. Mücadelenin final periyotunda da etkili oyununu sürdüren Yıldız Milli Takımımız, 35.dakikasını 68-58 üstün geçtiği maçtan 83-72 galibiyetle ayrılarak turnuvayı bronz madalyanın sahibi oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ