MENÜ

Türk Bitcoin borsasında 500 bin TL'lik Bitcoin hırsızlığı

Bitcoin ticareti yapan Turgay T. adındaki bir kişinin borsada bulunan 500 bin TL değerindeki Bitcoin'i SIM kartı kopyalanarak çalındı.

Türk Bitcoin borsasında 500 bin TL'lik Bitcoin hırsızlığı

2017 yılında Bitcoin fiyatının roket hızıyla değer kazanması, dolandırıcıların da iştahını kabarttı.

Habertürk Gazetesi’nden Fevzi Çakır’ın haberine göre, Mersin’de Bitcoin ticareti yapan Turgay T. adındaki bir kişinin olay sırasında (18 Aralık 2017) yaklaşık 500 bin TL değerinde olan 6 Bitcoin’i İstanbul’daki hırsızlar tarafından çalındı.

Olay adım adım şöyle gelişti:

– Hırsızlar ilk olarak Turgay T.’nin borsadaki hesabında tanımlı olan cep telefonunu ele geçirmek için bir telefon bayiinden yedek sim kart aldı.

– Turgay T.’nin borsadaki hesabına erişmek için bağlantı kuruldu.

– ‘Şifremi unuttum’ butonuna tıklayıp şifre sıfırlama bilgilerinin daha önce yedek sim kartını aldıkları telefona iletilmesini sağladılar. Şifreyi değiştirip hesabı ele geçirdiler.

– 18 Aralık 2017’de hattı kapanan Turgay T. durumu fark etti. Telefonunda hesabı açık olan mağdur, destek bölümüne ulaşarak transferi durdurmaya çalıştı fakat mail adresi de silinmiş olduğu için iletişim kuramadı.

Barcelona'nın yıldızı Philippe Coutinho hakkında dev iddia!

Turgay T. yaşanan olayı şu cümlelerle anlattı:

Borsa şirketi, sisteme kayıtlı telefonumdan ‘kilit’ yazıp mesaj gönderdiğimde hesabın işlemlere kapatılacağı söyledi. Ancak sim kartımı dolandırıcılar kullandığı için mesaj gönderme imkânım da olmadı. Bu nedenle borsa şirketine hesabımızın çalındığını bildiremedik. Dolandırıcıları da durduramadık.

Suç duyurusunda bulundu

Mağdur Turgay T. olayla ilgili olarak Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Savcılık soruşturma başlattı. Hatla ilgili yedek kart işlemini yapan satış elamanın da ifadesi alındı. Cüzdan adresleri üzerinden şüphelilere ulaşılması hedefleniyor.

Google Autenticator v.b. uygulamaları kullanmayan Bitcoin borsalarından uzak durun

Günümüzde SIM kartlar kolaylıkla kopyalanabiliyor. Bu nedenle yalnızca bir telefona SMS yoluyla gelen şifreyle girilebilen borsalar kullanıcıları risk altına sokuyor. Dünyada kripto para borsalarının birçoğu artık güvenliği neredeyse en üst seviyeye çıkaran Google Authenticator v.b. uygulamaları kullanıyorlar. Türkiye’de ise hala bu uygulamaları kullanıcılarına sunmayan borsalar mevcut.

Beşiktaş - Fenerbahçe maçının gazete manşetleri (26 Şubat 2018 Pazartesi)

Haberin Devamı
YORUM YAZ