MENÜ

Turgay Demirel'den Hidayet Türkoğlu'na destek

FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, "Yaklaşan Türkiye Basketbol Federasyonu seçimleriyle ilgili Hidayet Türkoğlu’nun seçimlere tek aday olarak girmesi konusunda mutabakat var gibi gözüküyor. Kendisi göreve aday olursa başarılı olması için Avrupa Başkanı olarak yeni seçilecek başkana her türlü desteği vereceğim" dedi.

Turgay Demirel'den Hidayet Türkoğlu'na destek

FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, Türkiye Basketbol Federasyonunun (TBF) yaklaşan başkanlık seçimiyle ilgili olarak, "Yaklaşan TBF seçimleriyle ilgili resmi açıklama yapılmadı ama Hidayet Türkoğlu’nun tek aday olarak girmesi konusunda mutabakat var gibi gözüküyor. Kendisi göreve aday olursa başarılı olması için FIBA Avrupa Başkanı olarak yeni seçilecek başkana her türlü desteği vereceğim." dedi.

Türk basketboluna zarar verecek hiçbir konuda adının yer almasına izin vermeyeceğini vurgulayan Demirel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Şu anda Barcelona’dayım. Türkiye’de bazı medya kuruluşlarının beni bu konularla ilişkilendiren haberleri doğru değil. Kimsenin benim adımı bu işlere karıştırmasını istemiyorum. 23 yıl başkanlığını yaptığım TBF’nin onursal başkanıyım. Türk basketboluna zarar verecek hiçbir konuyla işim olmaz." diye konuştu.

Basketbolunun, Türkiye’nin en başarılı spor dalı olduğunu ve THY Avrupa Ligi’nde 4 Türk takımının yer aldığnı dile getiren Demirel, şu ifadeleri kullandı:

"Türk basketbolu çok önemli yerlere geldi. Avrupa’nın en iyi başantrenörleri ve basketbolcuları Türkiye’de. Türk basketbolu bugün erkeklerde FIBA dünya sıralamasında sekizinci, kadınlarda yedinci durumda bulunuyor. Altyapı genç erkeklerde ise beşinci. 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası da Türkiye’de olacak. Basketbol dışında hiçbir spor dalında ilk 10 sırada değiliz. Bu, Türk basketbolseverler için çok önemli ve güzel bir durum."

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu’nun, daha önce Türkiye’yi birçok yerde temsil ettiğini, kazandığı birikimleri değerlendirerek çok başarılı olacağını düşündüğünü söyleyen Turgay Demirel, "Ülkemizi ilgilendiren önemli projeler var. Yanlış bir takım konularla benim adımın bilinçli olarak gündeme getirilmesi kabul edeceğim bir konu değil. Yaklaşan seçimlerle ilgili resmi açıklama yapılmadı ama Hidayet Türkoğlu’nun seçimlere tek aday olarak girmesi konusunda mutabakat var gibi gözüküyor. Kendisi göreve aday olursa başarılı olması için Avrupa Başkanı olarak yeni seçilecek başkana her türlü desteği vereceğim. Ayın 26’sında düzenlenecek seçimler Türk basketbolu için en hayırlı şekilde geçecek." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ