MENÜ

Tudor derbide neden taktik değiştirdi! İşte çok tartışılan olayın cevabı...

Galatasaray Fenerbahçe derbisinde sistemini değiştirdiği için eleştirilen Tudor'un bu kararı almasının altında genç yıldız Garry Rodrigues'in yokluğu yatıyor. Hırvat teknik direktör, sağ kanatta Garry Rodrigues’in delici rolünü Mariano’ya vermek istedi. Sambacı’yı daha önde kullanabilmek adına da 3’lü savunma ile arkasını doldurmayı amaçladı.

Tudor derbide neden taktik değiştirdi! İşte çok tartışılan olayın cevabı...

Bu sezon Galatasaray’ı 4’lü defans ile sahaya çıkaran ve hemen hemen herkesi bu dizilişe alıştıran Igor Tudor’un Fenerbahçe maçındaki tercihinin yankıları sürüyor. Kadro istikrarından yana olan ve zorunlu durumlar dışında takımdaki isimlerde değişiklik yapmayan Hırvat teknk adamın F.Bahçe karşısına üçlü savunma ile çıkması sürpriz olarak değerlendirilirken eleştirilerin de hedefi olmuştu. Peki genç hoca neden böyle ani bir değişiklik yaptı. İşte nedeni...

Dursun Özbek'e özel hediye! Sadece 3 kişide var...

HAFTA BOYUNCA HEM 4’LÜ HEM 3’LÜ ÇALIŞTI

Konya'da 32. dakikada sakatlanarak sahayı terk eden Garry Rodrigues’in tedavisine hemen başlanırken hafta boyunca da derbiye yetiştirilmesi için yoğun mesai harcandı. Tudor da Rodrigues’in durumuna göre hem dörtlü hem de üçlü savunma düzenini antrenmanlarda denedi ve oyuncusunun yetişip yetişmeyeceğine göre de kararını maç sabahı verdi. Ancak yıldız oyuncunun tedavisine rağmen oynaması durumunda sakatlığının kas yırtığına dönme ihtimali ortaya çıkınca Tudor’un son kararı üçlü savunma oldu.

Latovlevici gözden düştü

KONYA’DA DA DENEDİ

Tudor bu ihtimali Atiker Konyaspor maçında Rodrigues sakatlanıp oyundan çıkınca da görmüş oyunun geri kalan bölümünde Fernando’yu stoperlerin yanına çekip zaman zaman üçlü sistemi denemişti.

Rodrigues, sezon başından bu yana sağ kanatta delici özelliği ile dikine oynayarak sarı-kırmızılıların en etkili isimlerinden biri oldu. Onun yokluğunda Tudor, bu rolü takımda bu işi yapabilecek en iyi alternatiflerden biri olan Mariano’ya vermek istedi. Sambacı’yı daha önde kullanabilmek adına da 3’lü savunmaya dönüp onun arkasını doldurmayı düşündü. Nitekim, Serdar oyundan çıkana kadar G.Saray hücumlarını genelde sağ kanattan kurguladı ve Mariano birçok kez topla F.Bahçe savunmasının içine dalışlar yaptı.

Ancak Serdar’ın sakatlanması sonrası Ahmet’ın vereceği performanstan emin olamayan Tudor, Latovlevici’yi sahaya sürüp Mariano’yu sağ beke çekerek 4’lü savunmaya döndü.

Kaynak: Şampiy10

Galatasaray harekete geçti!

Haberin Devamı
YORUM YAZ