MENÜ

Ttabzonspor - Ankaragücü

Şampiyonlar Ligi'ndeki CSKA Moskova randevusu öncesinde Ankaragücü maçının moral olması bekleniyordu, gece kabus üstüne kabusla başladı. Başkent ekibi 2 kez öne geçti ama Fırtına hep peşindeydi...

Ttabzonspor - Ankaragücü

Haberin Devamı

Pawel Brozek ve Celustka’nın hayat verdiği Bordo-Mavililer’i üst üste 3. galibiyetine taşıyan adam ise yine
Burak Yılmaz’dı. Trabzon’un gözbebeği, ligdeki 8. sayısına ulaştı, taraftarlarına bir bayram daha yaşattı.

Günü kurtarmak

Trabzonspor, karşısında kendisinden daha iyi konsantre ve sert bir rakip bulunca zaten kafasında oynamadan bitirdiği ve CSKA’yı düşündüğü gece Bordo-Mavililer için kabus oldu.

Süreklilik kazanan, bozulmayan, sabırlı ve düzenli oyun mantığı yerine darmadağınık bir görüntü içinde olan Şenol Güneş’in öğrencileri, bugüne kadar yapmadığı hataları yaptı, vermediği pozisyonları verdi.
Tüm bunlara rağmen şanslıydı Trabzonspor... Celustka yine bir sürpriz yaptı, Burak Yılmaz artılarına frikik golünü ekledi ve gece tıpkı geçen sezon bolca yaşandığı gibi gerilimler içinde bitti.

Haberin Devamı

Trabzonspor’u bu kadar eleştirirken, Ankaragücü’nün mevcut imkanlara rağmen oynamaya çalıştığı futbolu da takdir etmek gerekiyor. Çünkü her ne kadar Bordo-Mavililer kötü bir gece geçirdiyse de Ankaragücü’nün bu işe katkısı hayli fazlaydı. Giray-Mustafa ikilisinin formsuzluğu ilk sinyali 19’da gönderirken, bu görüntü gece boyu sürdü. Bu anın golle sonuçlanmasında iki savunmacının pozisyon hatası kadar Turgut’un ceza sahası dışından çıkardığı şık vuruş da etkiliydi.

Takıma katkısı vasatın altında olan Pawel Brozek’in bu gole verdiği yanıtta Burak ve Adrian’ın pozisyonu sürükleyip son noktaya kadar getirmesi final için yeterliydi. Çünkü Adrian adeta vatandaşına topu çarptırarak gole katkı sağladı.

İkinci yarıda 1 puana oynamayan Ankaragücü Trabzonspor’un hesabını ikinci kez bozdu. Bunun üzerine bir de Kaan’ın nefis asistinde Theo’nun Tolga’yı da geçerek attığı gol eklenince, Avni Aker’deki tedirginlik arttı. Ancak bu golden sonra her şey Trabzon’un lehine işledi. Celustka, İnter’e attığından çok daha iyi bir golle skoru eşitleyen adam olurken, Burak Yılmaz, yani assolist sahneye en son çıktı.

Son dönemlerdeki çıkış sürecini frikik golüyle perçinleyen Burak, Trabzon adına geceyi kurtaran adam oldu. CSKA maçı tabi böyle olmaz ama Devler Ligi mazeretini de bu kadar kullanmak Trabzonspor’a yakışmıyor.

Haberin Devamı

Serhat Demirtaş

YORUM YAZ