MENÜ

TRT ATV 23 Nisan video gönderme ekranı! 23 Nisan video gönderme nasıl ve nereden yapılır?

Coronavirüs nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri yapılmayacak. Çocuk Bayramı etkinliklerinin bu sene salgın nedeniyle yapılamamasından dolayı çocukların kendilerine özel olan bu günde biraz olsun eğlenebilmeleri adına TRT ve ATV kanalları bir uygulamaya imza attı. Buna göre; çocukların 23 Nisan'a özel okudukları şiirleri, dansları ve şarkılarını video çekerek bu iki kanala göndermeleri durumunda tüm Türkiye televizyon ekranlarından bu videoları izleyebilecek. 23 Nisan'a özel şiir, şarkı ve dans videolarını TRT ve ATV'ye gönderebilirsiniz. 23 Nisan'da ise gönderdiğiniz videoları televizyonda izleyebileceksiniz. Peki, TRT 1 ve ATV 23 Nisan video gönderme nasıl, nereden yapılır? Detaylar haberimizde.

TRT ATV 23 Nisan video gönderme ekranı! 23 Nisan video gönderme nasıl ve nereden yapılır?

ATV ve TRT'ye 23 Nisan video gönderme nasıl yapılır? Coronavirüs salgını sonrası okullarda yüz yüze eğitime ara verilmesi ve uzaktan eğitim sistemine geçilmesi nedeniyle 23 Nisan etkinlikleri düzenlenmeyecek. Milyonlarca öğrenci ATV ve TRT'ye 23 Nisan videosu gönderme şansını yakalayacak. ATV ve TRT 1 tarafından yapılan duyuruya göre, 23 Nisan'da şarkı, şiir, mesaj ve dans videosu çekecek çocukların videoları televizyonlardan yayınlanacak. Çocuklar tarafından hazırlanacak şiir, şarkı ve dans videoları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ekranlarda olacak. Bu videoları göndermek ise çok kolay.

Haberin Devamı

ATV 23 Nisan video gönderme ve yükleme nasıl yapılır?

Bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajlarınızı ATV ekranlarından duyurulacak. En güzel kırmızı ya da beyaz kıyafetini giyip, elinize Türk bayrağı alıp, 23 Nisan mesajı, şiiri, dansını yatay bir şekilde video olarak kaydedebilir ve 22 Nisan tarihine kadar ATV'ye gönderebilirsiniz.

Katılacak çocukların yaş aralığı "4-12 yaş arası" olması gerekiyor.

ATV 23 NİSAN VİDEO GÖNDERME EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

TRT 23 Nisan video gönderme ve yükleme nasıl yapılır?

1- Videonun sorunsuz ve donma, kasma yapmaması önem arz edecek. Bu yüzden çekilen en iyi videonun gönderilmesi önem arz edecek.

2- Video çekilirken ışık ya da güneş mutlaka kameranın arkasına kalmalı. Çünkü ışık ya da güneş, videosu çekilen kişinin arkasında yer alırsa görüntü parlayacak ve videosu çekilen kişi net bir şekilde görülemeyecek.

Haberin Devamı

3- Video çekerken telefon ya da kamera asla dik tutulmamalı. Çünkü televizyon yatay bir ekran olduğu için dik videolar ekranda yayınlanamamaktadır. Dolayısıyla videoyu çekerken yatay çekmeniz önemlidir.

4- Video çekerken, başka ses olmaması, videonun kalitesini arttıracaktır. O yüzden yalnız olmaya gayret gösterilmelidir.

TRT VİDEO GÖNDERME EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Selçuk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bu 23 Nisan çocuklarımız bayramımızın 100'üncü yılını kutlayacaklar. Aylar öncesinden hazırlanmıştık. Ama evlerdeyiz. Şimdi evden katılabileceğimiz, aynı coşkuyu hissedebileceğimiz, neşemizden, sevgimizden, coşkumuzdan kaybetmeyeceğimiz bir program hazırlıyoruz. Bayram bizimdir" dedi.

YORUM YAZ