MENÜ

TRT 1 güncel frekans bilgileri... TRT 1 canlı izle | TRT 1 uydudan şifresiz nasıl izlenir?

2022 FIFA Dünya Kupası eleme gruplarını 2. olarak bitiren ve Play-Off oynama hakkı elde eden A Milli Takımımız, Dragao Stadyumu'nda Portekiz'in konuğu olacak. Tüm Türkiye'nin heyecanla beklediği dev maç TRT 1'den şifresiz olarak ekranlara gelecek. UEFA’nın şifresiz yayın hakları kapsamında Portekiz-Türkiye maçının TRT 1’den izlenebilmesi için frekans bilgilerinin güncellenmesi gerekiyor. TRT 1 güncel frekanslarıyla ve TRT 1 Biss Key ile bu sorunu aşabilirsiniz. Yapacağınız ayarlar sonrası Portekiz Türkiye maçını sorunsuz bir şekilde takip edebilirsiniz. Peki, TRT 1 şifresiz nasıl izlenir? TRT 1 güncel uydu frekans bilgileri neler? TRT 1 Biss Key ayarı nasıl yapılır? Portekiz Türkiye maçı öncesi detaylar haberimizde.

TRT 1 güncel frekans bilgileri... TRT 1 canlı izle | TRT 1 uydudan şifresiz nasıl izlenir?

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde G Grubu'nu 2. sırada bitiren A Milli Takımımız, Dünya Kupası finallerine katılmak için Play-Off oynayacak. Ay Yıldızlılar, ilk olarak Cristiano Ronaldo önderliğindeki Portekiz engelini aşmaya çalışacak. Milliler, Play-Off finaline kalması halinde İtalya-Kuzey Makedonya maçının galibiyle karşılaşacak. Tüm Türkiye'nin merakla beklediği dev maç TRT 1'den şifresiz ekranlara gelecek. UEFA’nın şifresiz yayın hakları Türkiye ile sınırlı olması nedeniyle izleyicilerin Portekiz - Türkiye karşılaşmasını TRT 1 ekranlarında daha kaliteli ve kesintisiz olarak izleyebilmeleri için Türkiye kapsama alanındaki frekans bilgilerini güncellemesi gerekiyor.

Haberin Devamı

PORTEKİZ - TÜRKİYE CANLI İÇİN TIKLAYINIZ

Portekiz - Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Milli maç hangi kanalda, şifresiz mi?

Porto şehrinde bulunan Dragao Stadyumu'nda oynanacak Portekiz-Türkiye maçını Alman hakem Daniel Siebert yönetecek. Bu akşam TSİ 22.45'te başlayacak ve TRT 1'den şifresiz naklen yayınlanacak karşılaşma ile ilgili tüm detaylar haberimizde olacak.

Portekiz - Türkiye ilk 11'ler:

Portekiz: Diogo, Dalot, Danilo, Fonte, Guerreiro, Moutinho, Fernandes, Bernardo Silva, Otavio, Jota, Ronaldo

Türkiye: Uğurcan, Merih, Çağlar, Ozan, Zeki, Orkun, Hakan, Berkan, Cengiz, Kerem, Burak

TRT 1 şifresiz nasıl izlenir?

Evlerinde uydu alıcısı bulunduran futbolseverler için bazı maçları izlemek sorun olabiliyor. Uluslararası yayıncılık kuralları gereği, uydu cihazları maçlar esnasında şifreye girebiliyor. Bu sorunu yaşamak istemeyen futbolseverler TRT 1 Biss Key ayarları nasıl yapılır sorusuna yanıt arıyor ve güncel TRT 1 uydu frekansını öğrenmek istiyor.

Haberin Devamı

TRT 1 güncel uydu frekans bilgileri neler?

Heyecan dolu bu karşılaşmayı daha kaliteli ve kesintisiz izlemek için Türkiye kapsama alanındaki frekans bilgilerinizi güncellemeniz gerekiyor.

Uydu: TÜRKSAT 4A

Frekans: 11794

Polarizasyon: V (Dikey)

Sembol Oranı: 30000

FEC: 3/4

TRT 1 Biss Key ayarı nasıl yapılır?

1. TRT1'i açtığınızda şifreleme problemiyle karşılaşan kullanıcıların

TRT 1 Biss Key bilgilerini girmeleri gerekecek. Biss Key girmeden önce bilinmesi gerekenlerin başında, uydu alıcısının Biss Key kırabilme özelliğine sahip olup olmadığı geliyor. Şifreyi kırabilmek için uydu alıcınızın Biss şifre çözebilme özelliğine sahip olması gerekmektedir. Eğer uydu alıcınızın şifre çözme özelliği açık durumda değilse, uydu alıcınızı aldığınız yetkili servisten destek isteyiniz.

2. Uydu alıcınızın menüsünde 'CAS', 'Key Girişi', 'CAS System', 'CAS Keys' veya benzer bir isimle yer alan KEY girişi menüsüne gelin.

3. Açılacak menüde yer alan şifreleme tiplerinden (Şifre Tipi, Cas Type veya benzer bir isimdeki seçenek) Biss olanını seçin.

Haberin Devamı

4. Açılacak menüde yer alan talimatları uygulayarak aşağıdaki değerleri girin.

TRT için; Biss ID: 0x1FFF ya da 0x1FFE (eğer 6 haneli ise Biss ID 0x001FFF ya da 0x001FFE olarak girilmelidir)

Biss TP: 11919/24444 (V) (Bazı modellerde bu sorulmamaktadır.)

Key Değeri: 10000000000000 (eğer 12 hane varsa key değeri 100000000000 olmalıdır.)

5. Şifreyi kaydedip (Kaydet, Tamam, Save veya OK) menüden çıkın.

6. Şifreyi kaydettiğiniz halde yine izleyemiyor ve hâlâ 'kanal şifreli' gibi bir uyarı ile karşılaşıyorsanız uydu alıcınızı kapatıp açın.

7. Eğer alıcınız hala şifreyi çözemiyorsa lütfen cihazınızı satın aldığınız yetkili servisten destek isteyin.

TRT 1 Biss Şifresi;

Biss ID: 0×1FFE (Biss ID Menüsü 6 Haneli İse 0×001FFE olarak girilmelidir.)

Biss TP: 11919 / 244444 (V) (Bazı Uydu Cihazlarında Bu Seçenek Bulunmamaktadır.)

Key Değeri: 1 00 00 00 00 00 00 (Cihazınızda Key Değeri Atayacağınız Aralıklar 12 Haneden Fazla İse Sonuna 0 "SIFIR" Koyarak Tamamlayabilirsiniz / Doldurabilirsiniz.)

YORUM YAZ