MENÜ

Tribüne sığmadılar!

Ankaragücü maçına yoğun ilgi gösteren Sarı-Kırmızılılar, kendilerine ayrılan bin 500 kişilik yer tıka basa dolunca rakip tribüne girdi. Bunun üzerine polis, Cim Bom'a ayrılan bölümü genişleterek taraftarları o bölgeye taşıdı.

Tribüne sığmadılar!

Başkent’te oynanan mücadeleye iki takım taraftarları da büyük ilgi gösterdi. Özellikle takımlarını çok özleyen Sarı-Kırmızılı taraftarlar tribünleri tıklım tıklım doldururken, kendilerine ayrılan 1500 kişilik bölümü tıka basa dolmasıyla, Ankaragücü tribünlerine girmek zorunda kaldı. Yüzde 5’lik kontenjanın yeterli gelmediği taraftarlar, bunun üzerine güvenlik güçlerinin müdahalesiyle karşılaştı. Herhangi bir olay yaşanmasını istemeyen polis, misafir takıma ayrılan tribünü genişletti ve Galatasaray taraftarını kale arkasındaki bölgeden geçirerek yine o bölüme götürdü. Öte yandan Sarı-Kırmızılı taraftarların bir bölümünün, engelli vatandaşlar için ayrılan bölüme geçmesi nedeniyle dışarıda kalan engelli taraftarlar, kulüp yöneticilerinin müdahalesiyle yeniden stat içine alındı.

Haberin Devamı

Stat full çekti

Stadın dolu olmasında Ankaragücü yönetiminin de payı büyüktü. Sarı-Lacivertli yönetim, bilet fiyatlarını düşürünce stat full çekti. Ankara 19 Mayıs Stadı’ndaki mücadeleyi izlemek isteyenler için, diğer maçların aksine yüksek fiyatlar belirlenmedi. Geçen yıl kale arkası tribünler 40 TL’den satışa çıkarılmıştı. Fakat dün biletler, 10-20 ve 30 TL’den satıldı. Bunun üzerine iki kulüp taraftarı da stadı ağzına kadar doldurdu. Karşılaşmayı toplam 20 bin kişi izledi.

YORUM YAZ