MENÜ

Tribünde kötü söz söyleyenlere acı biber

Türk futbol tarihine, 2010'da elde ettiği süper lig şampiyonluğu ile adını yazdıran Bursaspor'un tüm maçlarını tribünden izleyen kadın taraftarlar, dernek çatısı altında birleşti.

Tribünde kötü söz söyleyenlere acı biber

Bursasporlu Kadın Taraftarlar Derneği Başkanı Hatice Temel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneğin kurucuları arasında kendisi ile Siben Tarçın, Dilek Derya, Mehtap Gerçeksöz, Ayşe Emir, Deniz Yıldız ve Dilara Özkral’ın bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Temel, Bursaspor’un "Yeşil İnciler" adlı bir kadın taraftar grubu olduğunu dile getiren Temel, ilk dernek yapılanmasını kendilerinin gerçekleştirdiğini, gönül verdikleri yeşil-beyazlı takıma hem tribünde tezahüratlarla hem de Bursaspor sevgisinin yaygınlaşması anlamında destek olmayı hedeflediklerini kaydetti.

Futbolla kadınların daha fazla ilgilenmesi, tribünlerde daha fazla kadın taraftarın yer alması ve statlarda küfürlü tezahüratların son bulması için önemli projelerinin olduğunu anlatan Temel, "Bursaspor’a sadece tribünden destek olmak gibi tek hedefimiz yok. Herkes Bursaspor sevgisinin daha alt yaş gruplarına yaygınlaşmasından bahsediyor. Bu konuda kadınlar daha başarılı olacaktır. Çocuklarımıza evde Bursaspor sevgisini aşılayacağız. Bununla yetinmeyip sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu öğreteceğiz. Örnek bir Bursaspor nesli oluşturabileceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.
Derneğin kuruluşunun gerçekleştiğini ve yakın zamanda üye kabulüne başlayacaklarını vurgulayan Temel, derneğin oluşumundan pek çok kişinin haberdar olduğunu ve şu ana kadar 100-150 kadar kadının üye olmak için kendileriyle temasa geçtiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Bursaspor’u her yerde temsil etmek
Temel, dernek olarak sadece tribün ve tezahürat desteklerinin olmayacağını, tasarladıkları pek çok projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını belirterek, bu konuda Bursaspor yönetimi ile de temasa geçeceklerini ve olumlu yanıt alacaklarına inandıklarını söyledi.

Yaşadıkları kent olan Bursa’yı çok sevdiklerini ifade eden Temel, "Bursa’nın en önemli değeri olan Bursaspor’u da çok seviyoruz ve takımımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmek için büyük çaba sarf edeceğiz" diye konuştu.

Bursaspor yönetimlerinde bugüne kadar hiç kadın bulunmadığını, gelecek dönemde bir çalışma başlatmayı planladıklarını belirten Temel, "Nasıl bazı STK’lar, ’kadın bakan, belediye başkanı ve diğer alanlarda üst düzey yönetici olsun’ şeklinde çalışma yapıyorsa biz de Bursaspor’da kadın yönetici veya yöneticiler olması için çalışma yapacağız" dedi.

Haberin Devamı

Evlerde maç günleri genellikle erkeklerin televizyon başında maç seyrettiğini dile getiren Temel, "Hatta bazen erkekler maç izlemek için kahvehaneye veya başka bir mekana gitmek için evden çıkıyor. Biz istiyoruz ki, kadınlar eşleriyle, çocuklarıyla maç izlesin. İnanıyoruz ki, bir süre sonra hiç maç izlemeyen kadınlar da bundan büyük keyif alacak" ifadesini kullandı.

"Tribünde kötü söz söyleyenlere acı biber"
Temel, futbolun tribün küfürleri ve maç öncesi ve sonrası yaşanan kavgalarla anılmasını istemediklerini, bu çerçevede sorumluluk almaya çabalayacaklarını belirterek, şunları söyledi:
"Seyirci demek, hafta içindeki stresini futbolcuya ya da futbolu yöneten hakeme boşaltması demek değildir. Futbolun, saha içinde olduğu kadar tribünde de güzellikleriyle anılmasını istiyoruz. Kötü tezahüratların ve kavgaların son bulması için tribündeki kadın taraftar sayısının artmasını arzuluyoruz. Kadın taraftarlar, maçlara eş ve çocuklarıyla giderse olaylar da kötü tezahüratlar da azalacaktır."

Haberin Devamı

"Tribünlerde kötü tezahüratın son bulması için bir çalışmanız olacak mı?" sorusu üzerine Temel, "Acı biber satışları artacak. Bu arada ticaretimizde de bir gelir elde etmiş olacağız. Çünkü tribünde kötü söz söyleyenlere acı biber..." diye espri yaptı.

AA

YORUM YAZ