MENÜ

Tribün baskını istifa ettirdi

Orduspor maçında yaşanan olaylar Tamer Kıran'ın ipini çekti. Saldırganların protokol tribününe genç yöneticinin kombineleriyle girdiği anlaşılınca, Başkan Fikret Orman, Kıran'ın istifasını istedi

Tribün baskını istifa ettirdi

Orduspor maçının son anlarında yaşanan olaylar Beşiktaş’a bomba gibi düştü. Maç izlemek için değil, kavga çıkarmak için stada gelen saldırganların yanlarında getirdikleri katlanabilen çelik coplarla taraftarları dövmesi taşları yerinden oynattı. Yüzlerce polis ve özel güvenliğin yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in özel korumalarının bulunduğu alanda yaşanan bu olay, camiayı ayağa kaldırdı. Numaralı tribünde maç izleyen taraftarlara saldıran bu kişilerin, protokol tribününe Tamer Kıran’a ait olan 5 kombine kartla girdiği öğrenildi. Yaşanan gelişmenin ardından Umre ziyaretinde bulunan başkan Fikret Orman, genç yöneticiden istifa etmesini istedi. Başkanın tepkisinin ardından çok üzülen Kıran, telefonlarını kapatırken evinden çıkmadı. Elinde çelik copla taraftara saldıran kişinin Rauf Büyük olduğu öğrenilirken, bu kişinin aynı zamanda Tamer Kıran’ın aile dostu olduğu öğrenildi.

Hedef Seyit Ateş mi?

Saldırının ardından tekrar protokol tribününe dönen Rauf Büyük, maçın ardından sivil polisler tarafından emniyete götürüldü. Diğer sanıklarla birlikte halen emniyette bulunan Büyük’ün vereceği ifadenin olayları aydınlatması bekleniyor. Bu gelişmelerin yanı sıra ortaya korkunç bir iddia atıldı. Önceki gün Muhammed Demirci’nin sözleşmesi konusunda yaşanan polemikte Seyit Ateş, futbol komitesinin açıklamasını hedef alıp Tamer Kıran, Ahmet Kavalcı ve Deniz Atalay için “Önce adam olsunlar” ifadesini kullanmıştı. Taraftarlara saldıran kişilerin, asıl hedefinin Seyit Ateş olduğu, bu nedenle de tribüne hazırlıklı geldikleri söyleniyor. Ancak Seyit Ateş’in maça gelmemesi nedeniyle bu kişilerin kimsenin anlam veremediği şekilde seyircileri darp ettiği iddia edildi.

Başkan isyan etti

Yaşanan bu gelişmelerin ardından tüm camia emniyetin yapacağı açıklamaya kilitlenmiş durumda. Halen işlemleri süren saldırganların vereceği ifadelerin ardından savcılığa sevk edilmesi bekleniyor. Umre’de olduğu için maçtaki yerini alamayan Orman da, yaşananlara isyan etti. Umre ziyareti sırasında çok güzel dileklerde bulunması gerektiğin söyleyen Orman, “Ancak ben çıkan bu olaylar nedeniyle isyan ediyorum. Gelir gelmez olayın aydınlatılması için gereken çalışmaları yapacağım. Çok açık ve net konuşuyorum, bütün olayların tek tek hesabını soracağım” ifadelerini kullandı.

Orhan Yıldırım

Haberin Devamı
YORUM YAZ