MENÜ

Triatlon Kupası'ında start verildi

4. Antalya Uluslararası Triatlon Avrupa Kupası Türkiye Triatlon Federasyonu ve Konyaaltı Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen ve iki gün sürecek yarışların ilk gününde halk triatlonu yapıldı.

Triatlon Kupası'ında start verildi

Türkiye Triatlon Federasyonu ve Konyaaltı Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen yarışlar, ulusal kategorisinde halk triatlonuyla start aldı.

Haberin Devamı


Konyaaltı sahilindeki Baki Beach 15 No’lu plajda başlayan yarışlarda toplam 110 sporcu, bin 500 metre yüzdükten sonra aynı noktadan karaya çıkarak Konyaaltı sahili boyunca 40 kilometre bisiklet sürecek. Yarış, aynı parkurdaki 10 kilometrelik koşuyla tamamlanacak.


İki gün sürecek mücadelelerin yarınki ayağında ise uluslararası yarışlar yapılacak. Bu kategoride 28 ülkeden 212 sporcu ter dökecek.


Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Konyaaltı sahilinin triatlon için çok uygun bir yer olduğunu söyledi. Böyle bir organizasyon düzenledikleri için mutlu olduklarını dile getiren Güneş, "Yarışmaya katılan sporcular organizasyondan çok mutlu. Deniz ve hava çok güzel. Tüm bunlar birleşince ortaya güzel bir spor çıkıyor. Amacımız sağlıklı sporu yaygınlaştırmak" dedi.

Haberin Devamı

AA

YORUM YAZ