MENÜ

"Transfere çok üzüldüm"

Galatatasaray Kulübü'nün eski başkanları ve yöneticileri, Arda Turan'ın İspanya'nın Atletico Madrid kulübüne transferini değerlendirdi.

"Transfere çok üzüldüm"

Galatasaray Kulübü'nün eski başkanlarından Faruk Süren, Sarı-kırmızılı kulübün Arda'yı satarak ekonomik anlamda doğru yaptığını belirterek, "Bildiğim kadarıyla yönetim Arda'nın ücretini gayet iyi bir rakama çıkarmış. Buna rağmen Arda bu rakamı kabul etmemiş, Galatasaray'dan kazanacağı paradan daha az bir paraya Atletico Madrid'e gitti. Demek ki Avrupa'da oynamayı çok istiyormuş. Yönetim Arda'yı satarken sözleşmesine bir şart koymalıydı. Türkiye'de Galadtasaray'dan başka takıma transfer olmaması, olursa da yaptırımını belli bir rakamla belirtmeliydi; mesela 10 milyon Euro daha. Arda iyi bir futbolcu, ama yaşadığı sakatlıklarla çok faydalı olamadığı dönemler de oldu. Avrupa'da başarılar diliyoruz" dedi.

CANSUN: "ARDA'NIN YERİNİ DOLDURMAK ZOR, AMA BURADA GÖNÜLSÜZ OYNAYAN ARDA FAYDALI OLAMAZDI"

Eski başkanlardan Mehmut Cansun da Arda Turan'ın yerinin doldurulmasının zor olduğunu, ancak gönülsüz oynayan Arda'nın faydalı olamayacağını ifade ederek, şunları söyledi:

"Dövizin böylesine yükseldiği bir dönemde 13 milyon Euro iyi bir rakam. Arda önemli bir değer. Galatasaray için bir kayıp, ama ısrarla Avrupa'da oynamak istediğini söylüyor. Galatasaray'ın zam teklifini kabul etmemiş ve Avrupa'ya gitmeyi kafasına koymuş. Yerini doldurmak zor, ama burada gönülsüz oynayan Arda faydalı olamazdı. Hem Galatasaray, hem de Arda için iyi olmuştur. Ama dönerse yine Galatasaray'a döndürülmeli. Umarım orada Atletico Madrid'den daha büyük bir kulübe transfer olur.

KIRAN: "KAPTANLIK ARDA'YA YARAMADI"

Eski yöneticilerden Turgay Kıran, kaptanlığın Arda'ya yaramadığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Galatasaray Arda'ya iyi bir sözleşme teklifi sunmuş. Buna rağmen kabul etmemiş. Demek ki Arda'nın sorunu para değil. Arda erken kaptan yapıldı. Kaptanlık Arda'ya yaramadı. Henüz kaptan olamamış, hatta Galatasaraylı bile olamamış. Bu sene kalıp, Galatasaray'a kupa kazandırarak gidebilirdi. Ama gitmeyi kafasına koyduysa, yönetimini onu satmasını normal buluyorum."

ÖZDOĞAN: "ÜNAL AYSAL, ÖNEMLİ BİR YILDIZ ALAMADIĞI GİBİ, TAKIMIN EN ÖNEMLİ YILDIZINI SATTI"

Ahmet Özdoğan ise Arda'nın Galatasaray'dan büyük olmayan bir kulübe gittiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Galatasaray'ın yeni transferleri içinde kaleci Muslera dışında hiçbir oyuncuyu iyi bir Avrupa kulübüne satamazsınız. Muslera dışındakiler düşüşe geçmiş oyuncular. Arda ise Galatasaray'dan büyük olmayan bir kulübe gitti. Ünal Aysal 'yönetimi yıldızlar' alacağım diyerek geldi. Önemli bir yıldız alamadığı gibi, takımın en önemli yıldızını sattı. Arda'nın orada başarılı olma ihtimali var. Eğer iyi çalışırsa Atletico Madrid'den Barcelona veya Real Madrid'e de geçebilir. Arda'ya daha fazla para verilmesine rağmen, Galatasaray'ı değil, Galatasaray'dan daha küçük bir kulübü seçti. Demek ki Arda'nın mutsuzluğuna çare bulunmamış."

GÖKŞEN: "ARDA BAŞARILI OLAMAZSA YİNE GALATASARAY'A DÖNMELİ. DÖNÜŞ YOLU TIKANMAMALI"

Fatih Gökşen de, bu transferin Arda için de, Galatasaray için de iyi olduğunu ifade ederek, "Arda kendisi gitmek istedi. Burada gönülsüz oynayıp, faydalı olamayabilirdi. Ama eğer Arda başarılı olamazsa yine Galatasaray'a dönmeli. Dönüş yolu tıkanmamalı. Başarılı olursa da onunla gurur duyarız. Günü gelince futbolu Galatasaray'da bırakmalı" dedi.

HAZİNEDAROĞLU: "GALATASARAY'DAN DAHA AZ PARA KAZANACAĞI YERE GİDİYORSA, DEMEK Kİ AVRUPA'DA KENDİNİ GÖSTERMEYİ ÇOK İSTİYOR"

Tunca Hazinedaroğlu, Arda'nın satılmasına üzüldüğünü belirterek, "Ama kendisi istedi. Galatasaray'dan daha az para kazanacağı yere gidiyorsa, demek ki Avrupa'da kendini göstermeyi çok istiyor. Galatasaray'a para kazandırarak gitti. Türkiye'ye geri dönmek isterse Galatasaray'ın kapıları da Arda'ya açık olmalı. İnşallah başarılı olur" dedi.

ÜSTÜNEL: "ARDA'NIN TRANSFERİNE ÇOK ÜZÜLDÜM"

Haldun Üstünel ise, Arda'nın transferine çok üzüldüğünü, artık dualarının onunla olacağını söyledi.

TARAFTARLAR İKİYE BÖLÜNDÜ

Bu arada taraftarlar da Arda'nın Atletico Madrid'e transferi nedeniyle ikiye bölündü. Taraftarların bir kısmı, Galatasaray'a para kazandırarak gittiği için, Avrupa'da başarılı olması için dua edip, Arda'nın yanında yer alırken, bir kısmı ise Arda'nın Galatasaray'a ihanet ettiğini, kulübün ona kaptanlık ve çok para vermesine rağmen, Galatasaray'dan küçük bir takımı tercih etmesine karşı çıktı. Ayrıca Arda'nın son iki yılda Galatasaray'a faydalı olmadığı görüşünü savundular.

Haberin Devamı
YORUM YAZ