MENÜ

Transfer bu yıl neden sönük geçti?

Süper Lig'de 15 lig ekibi 58 takviye yaptı. Bu isimlere harcanan para ise 12 milyon Euro'da kaldı. Finansal Fair Play tehlikesi altında olan çoğu kulüp bonservissiz isimlere yöneldi

Transfer bu yıl neden sönük geçti?

Süper Lig'de kış transfer sezonu sakin bir şekilde sona erdi.

15 kulüp alışılmışın dışında sadece 58 futbolcuyu kadrosuna katarken, Mersin transfer yasağı, Galatasaray maddi tedbirler, Fenerbahçe ise ihtiyaç duymadığı için transfer yapmadı. Transferin şampiyonu ise 11 oyuncuyu renklerine bağlayan Akhisar oldu.

Süper Lig'de bonservis bedellerinin toplamı ise son 10 sezonun en düşük ikinci seviyesine ulaştı ve 12 milyon Euro'da kaldı.

YÜZDE 3'Ü TÜRKİYE'DEN

Devre arası transferlerinde fazla transfere yönelmeyen ekiplerimiz geçen sezon 26 milyon Euro harcarken, bu sezon bunun yarısından da azı bir rakama bu dönemi sonlandırdı.

2005-2006 sezonundan bu tarafa 10 yılda devre arası transferine harcadığımız bonservis bedellerinin toplamı ise 185.1 milyon Euro'ya ulaştı. Bu miktar majör 5 ligde harcanan toplam paranın yüzde 5'ine tekabül ediyor. Bu sezon harcanan paranın ise sadece yüzde 3'ü Türkiye'den oldu.

FİNANSAL FAİR PLAY TEHLİKESİ

Kulüplerin maddi tablolarını düzeltmek zorunda kalması da transfer sezonunu etkileyen faktörlerden oldu.

Birçok kulüp bonservissiz oyuncuları kadrosuna katarken, harcanan paranın miktarı da düşüş gösterdi. Finansal Fair Play yüzünden daha önce Bursa, Trabzon, Galatasaray, Kasımpaşa ve Sivasspor uyarı almıştı.

(Sabah)

Haberin Devamı
YORUM YAZ