MENÜ

Trabzonspor'un UEFA'ya gitme şartları açıklandı

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Organı (CFCB), Trabzonspor’un UEFA’ya gitme şartlarını sıraladı. Genel bir iyileşmenin olduğunun altı çizilirken, 3 madde üzerinde duruldu ki bunlar yerine getirilmezse Fırtına bundan sonra Avrupa için alacağı 2 biletten birini kaybedecek.

Trabzonspor'un UEFA'ya gitme şartları açıklandı

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Organı (CFCB), Trabzonspor’a bir yazı göndererek bu sezon UEFA Kupaları’na katılma şartlarını sıraladı.

Haberin Devamı

Normal şartlarda verilen borçlanma sözlerinin tutulmadığının altı çizildi ancak belirtilen şartların yerine gelmesi ile sorun ortadan kalkacak. Bu arada Bordo- Mavililer, turnuvaya katılsa bile ilk organizasyonda elde edilecek gelirlerin yüzde 50’sine el konulacak.

İşte o şartlar

1) Kamuoyunun da malumu olduğu üzere TFF-BDDK ve Kulüpler Birliği ortaklığında yürütülen borç yapılandırma çalışmasının Haziran 2019 dönemi içerisinde sonuçlandırılmış olması

2) TFF’nin mali izleme düzenlemelerini Haziran 2019 sonuna kadar sonuçlandırmış olması

3) Kulübün 31 Mayıs 2019 itibarı ile denk hesap sonucunun en fazla 5 milyon Euro açık vermesi

Altyapı yine öne çıkıyor

Bu şartlar yerine getirilmezse önümüzdeki 2 sezon içinde elde edilecek UEFA katılım haklarından birinden Trabzonspor’un ihraç edilmesi öneriliyor. Öte yandan Trabzonspor’un iyileşme içinde olduğu kalemler de kayıt altına alındı ve şöyle sıralandı:

Haberin Devamı

■ Futbolcu sözleşmelerinin maliyetlerinin ciddi oranda azaltılması

■ Altyapıya önem verilmesi

Transfer harcamalarının sınırlandırılması ve azaltılması

■ Transfer gelirlerinin arttırılması

■ Sermaye artırımı

YORUM YAZ