MENÜ

Trabzonspor'un stadı tehlikede mi? ODTÜ'den heyet geliyor

Trabzonspor'un maçlarını oynadığı Medical Park Stadyumu'nda çökme yaşandığı iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü. İddiaya göre ODTÜ'den gelecek bir heyet Akyazı'da incelemelerde bulunacak. İşte detaylar...

Trabzonspor'un stadı tehlikede mi? ODTÜ'den heyet geliyor

Trabzonspor'un mabedi olan ve Trabzon'un Ortahisar ilçesi, Akyazı bölgesindeki dolgu alanı üzerine yapılan Medical Park Stadyumu'nda çatlaklar, kırıklar ve ayrılmalar olduğu iddia edilmişti. Bu iddialar şampiyonluğa koşan Trabzonspor gündemine bomba gibi düşmüştü.

Haberin Devamı

Avrupa Uzay Ajansı Sentinel-1 uydusundan alınan verilere dayanan bir uluslararası makaledeki verilere göre 2016 yılında açılan stadyumunda deformasyon tespit edildiği belirtilmişti. 3 Kasım 2021 tarihinde “Geocarto International” adlı dünya çapındaki bilimsel dergide yayımlanan bir makalede, hem 40 bin kişilik stadyumun bulunduğu kompleksin, hem de aynı alana yapılan hastanenin risk altında olduğu belirtilmişti.

Trabzon yerel basınından 61Saat'in iddiasına göre; çıkan bu haberler sonrasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden (ODTÜ) bir bilim heyeti Trabzon’a davet edildi. TOKİ ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ortak çalışmasıyla Trabzon'a getirilmesi beklenen heyetin, şüpheli alanla ilgili incelemeler yapacak. a eden bütün dinamiklerle görüşecek. Heyet kendi de ölçümler ve incelemeler yapacağı kaydedildi.

YORUM YAZ