MENÜ

Trabzonspor'un rakipleri bir Cardozo etmiyor

Trabzonspor'un, Avrupa Ligi 2. ön elemedeki rakibi, 1. ön elemedeki Differdange 03-Bala Town eşleşmesinin galibi olacak. İki takımın toplam değeri, yıllık 3 milyon Euro kazanan Oscar Cardozo'yu geçemiyor .

Trabzonspor'un rakipleri bir Cardozo etmiyor

Ülkemizi Avrupa Ligi’nde temsil edecek olan Trabzonspor’un, Avrupa Ligi 2. ön elemedeki muhtemel rakipleri belli oldu. Dün yapılan kura çekimi sonrasında Bordo-Mavililer, 1. ön elemede Lüksemburg’un Differdange 03 ile Galler’in Bala Town ekipleri arasında oynanacak eşleşmenin galibiyle karşı karşıya gelecek.

Differdange 03, Red Boys ve AS Differdange takımlarının birleşmesi sonucu 2003 yılında kuruldu. Differdange, geçen sezon ligi ikinci sırada bitirerek, bu kupaya katılma hakkı elde etti. Avrupa Ligi’nde ilk kez 2009’da sahne alan ve takım değeri sadece 1.5 milyon Euro (4.5 milyon TL) olan Kırmızı-Siyahlılar, hiç gruplara kalamadı. Takım, maçlarını da, tek tribünü bulunan 2.400 kişilik Municipal Stadı’nda oynuyor.

İlk maç 16 Temmuz’da


Diğer muhtemel rakip Bala Town, 1880 yılında kurulmuş bir kulüp. Galler temsilcisi, bugüne kadar ülkesinde hiç kupa kazanamadı. İlk Avrupa Kupası maçını yine ilk turda 2013-14 yılında Estonya’dan Levadia Tallinn takımına karşı oynadı. Evinde 1-0 kazandı, ancak rövanşı 3-1 kaybedip elendi.

Siyah-Beyazlılar ise maçlarını, sadece 500 tanesi koltuklu olan 3.000 kişilik Maes Tagid Stadı’nda yapıyor. Bala’nın da toplam takım değeri 1 milyon Euro (3 milyon TL). Yani iki ekibin toplam parası, bonuslarla birlikte Trabzon’dan yıllık 3 milyon Euro (9 milyon TL) kazanan Oscar Cardozo’dan 500 bin Euro eksik! Bordo-Mavililer, bu eşleşmenin galibiyle ilk maçını seribaşı olduğu için 16 Temmuz’da sahasında, rövanşı da 23 Temmuz’da deplasmanda oynayacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ