MENÜ

Trabzonspor'da sorunlar çözülüyor

Hafif sakatlığı bulunanlar düzeldi, sorun yaşanan savunma ve hücum hattı uyumu yakaladı. Trabzonspor'un hocası Şota, takımın Mersin maçıyla görkemli futboluna kavuşacağından emin.

Trabzonspor'da sorunlar çözülüyor

Trabzonspor’da milli ara yaraların sarılmasında büyük rol oynadı. Son 3 maçında da yenilen ve puan kadar moral de kaybeden Bordo-Mavililer’de, hem sakatların neredeyse tamamı takıma katılacak seviyeye geldi hem de problemli defans ve hücum hattı organizasyon sorunlarını aştı. İşte bölge bölge Bordo-Mavililer’deki son durum...

Onur çok hırslandı

Konya maçında sakatlığı sebebiyle kaleyi Esteban’a devretti. Sebep sakatlık bile olsa eldivenleri çıkarmak Onur’u çok hırslandırdı. Dizindeki ödem dağılan kaptanın formu görülmeye değer. Onur’a en büyük morali ise geçtiğimiz günlerde cenaze için Trabzon’a gelen Beşiktaş’ın hocası Şenol Güneş verdi. Ancak Esteban da bulduğu fırsatı korumakta kararlı. Şota’yı zor bir karar bekliyor.

Douglas kaptan gibi

Savunmada tek sorunsuz bölge Cavanda’nın alanı olan sağ bekti. Gelir gelmez forma giyen Douglas-Mustafa ikilisi bir türlü uzun soluklu birlikte çalışamamanın dezavantajını yaşadı. Bu süreçte birlikte idman yapıp o açığı giderdiler. Solda ise hocanın hâlâ ufak tefek soru işaretleri var. Constant’ın alternatifi durumundaki Alper’e, “Yedeklerle asların arasındaki mesafe bu kadar olursa devre arası operasyon kaçınılmaz” mesajı gitti.

Marko idmanın da yıldızı

Sezonun en flaş transferlerinden olan Marko Marin, milli aradaki idmanların da yıldızıydı. Şota’nın sık sık özel görüşmeler yapıp, “Kaliteni biliyorum ve daha fazla sorumluluk almanı istiyorum” diye yüreklendirdiği Alman futbolcu, artık hücum organizasyonlarının en kilit ismi. Milli takımdaki Erkan ve Okay’ın dışında bu hattın önemli oyuncularından Yusuf ve Mbia’nın da formu gayet sevindirici boyutta. Şota sadece sakatlığı bulunan Ekici’nin dönüşü dört gözle bekliyor.

Cardozo bir adım önde

Şota’nın çok destek verdiği, sürekli oynattığı N’Doye ilk 7 haftada gol atamamış olmaktan ruhsal açıdan çok etkilendi. Bunu hocası ve sportif direktör Süleyman Hurma ile de paylaşan deneyimli forvete kafa izni verildi. Daha motive dönmesi bekleniyor. Ancak döndüğünde forma garanti değil. Çünkü Marko Marin ve Yusuf ile çok uyumlu bir görüntü ortaya koyan, idmanlarda attığı gollerle dikkat çeken Cardozo’nun birkaç adım önde olduğu kesin.

Haberin Devamı
YORUM YAZ