MENÜ

Trabzonspor'da son dakika Nwakaeme gelişmesi

Son dakika Trabzonspor haberi...Editörümüz Safa Can Konuksever, yılan hikayesine dönen Nwakaeme işinin perde arkasını yazdı. Nwakaeme’nin İngiliz menaceri, senelik 3 milyon Euro, yani şu ankinin 2 katını istiyor. Sözleşme süresi olarak da 3 yılda ısrar ediyor. Hatta imza parasının önemli bölümünü de peşin istiyor. Bordo-Mavili yönetim ise tavan ücretin de üstüne çıkarak yıldızını onore ediyor; 3 aydan fazladır kontratı uzatmaya çalışıyor. Ancak beklenen adım oyuncu cephesinden bir türlü gelmiyor. Trabzonspor tepeden tırnağa her oyuncu için cazibe merkezi olmuşken, Şampiyonlar Ligi kozu varken bir menacerin oyuncağı olacak dönemleri çok geride bıraktı. Gelinen süreçte artık Nwakaeme kararını vermeli...

Trabzonspor'da son dakika Nwakaeme gelişmesi

Trabzonspor’da uzun zamandır merak edilen bir Nwakaeme konusu var. Taraftarlar dört gözle müjdeli haberi bekliyor, açıkçası yönetim de 3 aydır bu işle uğraşıyor.

Haberin Devamı

Bir türlü çözüm noktasına gelinemiyor. Peki bu süreçte ne oldu? Durum aslında çok net; Nwakaeme’nin İngiliz menaceri senelik 3 milyon Euro, yani şu ankinin 2 katı bir ücret istiyor ve sözleşme süresi olarak da 3 yılda ısrar ediyor. Türkçesi; yaklaşık 150 milyon TL’yi ipotek altına almakta kararlı. Üstelik önemli bir kısmını da her sene peşin alma talebi var. Trabzonspor ise çıkabileceğinin maksimumuna çıkmış, bonuslar ve imza parasıyla neredeyse 2.5 milyon Euro önermiş. Ancak beklenen adım bir türlü gelmiyor oyuncu cephesinden.

Bir de gerçekler var

İşin bu noktaya gelmesi elbette yıpratıcı. Tabela açısından bakarsak 11 gol, 10 asistle gelecek şampiyonluğun büyük pay sahiplerinden biri olan Nijeryalı yıldızın menacerinin eli daha güçlü görünüyor. Taraftarın Nwakaeme’ye olan tutkusu da bu gücü artırıyor tabii. Sahada yer aldığı her an vadettiği heyecan da çok değerli. Herkes onun meziyetlerini izlemeye devam etmek istiyor. Hepsine tamamız. Ancak bazı gerçekler var, Nwakaeme’nin de çok iyi bildiği, görmezden gelmemesi gerektiği... Biraz da bunlardan bahsedelim.

Haberin Devamı

7. maçını kaçıracak

Tony artık 33 yaşında, bu sezon 3. kez sakatlık problemi yaşadı. Adana Demir karşısında 7. maçını kaçıracak. Oynamadığı süreçte 3 galibiyet alındı, 3 maç 1 puanla bitti. Yapılan ölçümlerde sakatlık riski yüksek çıkan isimlerden. Bu yüzden kenar yönetimi hep bir tedirginlik içinde. 4 yıldır formasını giyiyor Trabzonspor’un. Kulübün kurumsal anlamda yaşadığı gelişimin, Abdullah Avcı’nın gelişiyle oluşan saha içi birlikteliğin en çok o farkında. Nasıl bir mali disiplinle kulübün ezeli rakiplerine fark atacak organizasyona ulaştığını biliyor.

Basit menacer oyunu

Yönetim; Hamsik’in 1.5 milyon garanti artı 700 bin Euro imza parasına oynadığı yerde tavan ücretin bariz üstünü teklif etmiş. Yani kendi disiplinini delerek, Nwakaeme’yi onore etmeye çalışıyor. Yıldız oyuncuysa hem ekonomik hem sportif anlamda tuğla tuğla dizilen, altyapısından A Takım’a kadar futbolda çağı yakalayan inşaatın en yakın şahidi olmasına karşın basit bir menacer oyunuyla bütün dengeleri bozmak üzere. Trabzonspor tepeden tırnağa birçok dünyaca ünlü yıldız için cazibe merkezi haline gelmişken, gelecek sezon elinde Şampiyonlar Ligi kozu varken bir menacerin oyuncağı olacak dönemleri çoktan geride bıraktı.

Haberin Devamı

Ya efsane olacak ya da...

Seçim bundan sonra kendisinin. Kimsenin tanımadığı bir oyuncu olarak geldiği Trabzon’da her maç 40 bin kişinin sevgisiyle çınlıyor kulakları. Kariyerinin son 2-3 yılını Şampiyonlar Ligi müziği eşliğinde, bu takımın en önemli parçası olarak efsane olma yolunda mı geçirecek yoksa Arap Yarımadası’ndan alacağı fazladan bir milyon Euro’yu mu tercih edecek? Karar onun. Kimse kusura bakmasın; Sosa gittiğinde daha iyisi gelmez dendiğinde 1 sene sonra Hamsik transfer edildi. Sörloth’un yeri dolmaz sanıyorduk, Cornelius-Djaniny ikilisiyle skor yükü ikiye bölünüp, şampiyon olunuyor. Nwakaeme kalırsa 4 yıllık hikayesini daha da anlamlandıracak, giderse de dünyanın sonu olmayacak.

Safa Can Konuksever

YORUM YAZ