MENÜ

Trabzonspor'da Murat Türköz istifa etti

Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Murat Türköz, görevinden istifa etti.

Trabzonspor'da Murat Türköz istifa etti

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu yönetiminden istifa eden 8’inci isim olan Murat Türköz, istifa mektubunda, “Aynı amaçlar uğruna seçilen bir yönetim olmamıza rağmen, hiçbir zaman bir tek fikir etrafında birleşemedik. Biz olamadık. Bir tek kişi her şeye karar verdi. O da sayın başkanımız Hacıosmanoğlu'ydu. O tek başına bir yönetimdi. Keyfi davrandı. Seçilen yöneticileriyle değil, yetkisiz etkisiz isimlerle Trabzonspor’u yöneteceğini sandı” diyerek sert eleştiriler yöneltti.

Trabzonspor’da TS Club’lardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Murat Türköz, bu sabah Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’na yönelik bir mektup yazarak istifa ettiğini duyurdu. Türköz, yazdığı mektubun pişmanlık yada basit bir istifa dilekçesi olmadığını, yola beraber çıktıkları İbrahim Hacıosmanoğlu’na bir seslenişi olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Büyük Trabzonspor taraftarının ve camiasının umut, değişim, devrim diye seçtiği bir hareketin içinde oldum. 2013 kongre sürecinde sayın başkanla yola çıkarken bir gerekçem vardı, Hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı. Bugüne kadar olan kazanımlarımı, maddi-manevi Trabzonspor lehine kullanacaktım. Başkanımızın kongre akşamı gecenin yarısında kürsüden söylediği gibi, birleştirici olacaktık, ayrıştırıcı değil. Seçildikten sonra beni endişelendiren ise güveni boşa çıkarmaktı. Sonra, Trabzonspor'un maddi manevi değerlerine zarar verenlerden hesap soracaktık. Sporda ulusal ve evrensel değerlerle Trabzonspor'a ufuk çizecektik. Kısaca Trabzonspor’un itibarını yönetecektik. Trabzon’u Trabzonspor yapan öz kaynak düzeniyle ithal eden, devşiren değil, kendi değerlerini kendi üreten o modeli geri getirecektik."

HAYALLERİMİZ BÜYÜKTÜ

Türköz, yönetime seçilirken hayallerinin büyük olduğunu ifade ettiği istifa mektubunu şöyle sürdürdü:
“Kulübü idari ve mali açıdan yenileyecek, menajerlere milyon avrolar döken anlayışı kapı dışarı edecektik. Pahalı ve sorunlu yabancılara Trabzon'un kapısını kapatacaktık. Halkın takımı halkın parası anlayışıyla bir tek kuruşun hesabını soracaktık. Hiç kimse ve hiçbir kurum Trabzonspor'u kariyer planlamasına koyamayacaktı. Derin ve geri kalmış ne kadar kafa varsa onların döneminin bittiğini ilan edecektik.”

TEK KARAR VEREN BAŞKANDI

Trabzonspor camiasının haklı mücadelesi ve seçilmelerinde en büyük etken olan şike mücadelelerini vaat olarak sunduklarına değinen Türköz, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sayın başkanımız 3 ay dedi. Bize bunun için oy verenler oldu. 3 ay içinde kupa gelecek vaadiyle bize güvenen, destek veren delegelerimizden şahsım adına özür dilerim. Olmadı, yapamadık, umarım bu haklı mücadelemiz istediğimiz gibi neticelenir. En önemlisi aynı amaçlar uğruna seçilen bir yönetim olmamıza rağmen, hiçbir zaman bir tek fikir etrafında birleşemedik. Biz olamadık. Bir tek kişi her şeye karar verdi. O da sayın başkanımız Hacıosmanoğlu'ydu. O tek başına bir yönetimdi. Keyfi davrandı. Seçilen yöneticileriyle değil, yetkisiz etkisiz isimlerle Trabzonspor"u yöneteceğini sandı"

AYNI HATALARI YAPTIK

Kendilerinden önceki yönetime eleştireler yaptıklarını ancak kendilerinin de futbolcu transferinden, kulübün mali ve idari işleyişine kadar aynı hataya düştüklerini vurgulayan Murat Türköz, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Güvenimi boşa çıkaracak işler olmadıkça kimseye kuşkuyla yaklaşmam. Ancak yanıldım, yanıltıldım ve incindim ve şunu anladım, yönetici olmak demek yönetmek anlamına gelmiyordu. Hiçbiri beni yıldırmadı, ümitsizliğe de düşürmedi. Gördüm ki bizi ayakta tutan, bu şehir. Trabzonspor kulübü hala yalnız, sahipsiz ve korumasız. Yönetici olarak irademizin sıfır olduğu bu yapıda daha fazla kalmayı doğru bulmuyorum. Gördüğüm lüzum üzerine değil, bu tutarsızlıklar ve prensipsizlikler üzerine istifa ediyorum. Bize devrim, değişim umuduyla oy veren, zaman içinde desteklerini esirgemeyen çok değerli Trabzonspor taraftarına ve delegelerine teşekkür ediyorum. Bugün ikinci yıldayım, gitmek mi zor kalmak mı zor diye çok düşündüm. Beraber yola çıktığımız başkanımızı ve yöneticilerimizi yarı yolda bırakmamak için çok çaba sarf ettim. Keyfi idareye rağmen kalmak için direndim, olmadı.”

“KEŞKE HEP ABİM OLARAK KALSAYDIN”

Türköz, mektubunun son bölümünde, bugün itibarıyla gitmesi gerektiğini anladığını vurgulayarak, “Kendim ve şahsım için değil, sözler verip yerine getirmediğimiz büyük Trabzonspor taraftarına olan sorumluluğumdan dolayı artık içerde olup herhangi bir katkı veremeyeceğim kulüp yönetimimden ayrıldığımı duyuyor, başkanımıza son olarak şunu söylemek istiyorum; Keşke hep bir arkadaşım, abim olarak kalsaydın, keşke Trabzonspor'u yönetme gibi büyük bir projeye ekipsiz, projesiz girmeseydik ve keşke o sözleri hiç vermeseydik" dedi.

İSTİFA EDEN 8’İNCİ İSİM OLDU

Trabzonspor'da 26 Mayıs 2013’ta seçilen yönetim kurulunda daha önce İrfan Coşkun, Osman İlyas, Yaşar Aşçıoğlu, Sebahattin Çakıroğlu, Muhammet Kara, Mehmet Uğur Bozoğlu asil, Çetin Kansız da yedek üyelikten ayrılmıştı. Türköz, yönetimden istifa eden 8'inci isim oldu.

Ömür AVCI/TRABZON, (DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ