MENÜ

Trabzonspor'da Muharrem Usta da aday

Trabzonspor'da 5-6 Aralık'ta yapılacak olağan genel kurulda Celil Hekimoğlu ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nun ardından Muharrem Usta da adaylık başvurusunu Divan Kurulu Başkanlığı'na gönderdi.

Trabzonspor'da Muharrem Usta da aday


Trabzonspor’un başkan adayı Muharrem Usta’nın listesinde bulunan Suat Şen, bugün Divan Başkanlık Kurulu ofisine gelerek, başkan adaylığıyla ilgili belgeleri Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen’e teslim etti.

BAYANLARA ÇAĞRI

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, burada yaptığı konuşmada, camianın olumsuz gelişmelerden etkilenmemesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:
“Olağan seçimli genel kurulumuz bayram havasında geçecektir. Kimsenin kuşkusu olmasın. Yalnız oraya üye dışına da kimsenin alınmayacağının bilinmesini istiyorum. Şölen havasında geçecektir. Bundan herkes emin olmalı. Özellikle bayanlardan rica ediyorum. Bu kongrenin heyecanı nedeniyle risk düşünüp de gelmemezlik etmesinler. Böyle bir şöleni kaçırmalarını tavsiye etmem.”

HAZİRAN CETVELİ DEĞERLENDİRMESİ

Ali Sürmen, İbrahim Hacıosmanoğlu yönetiminin önceki hazirun cetveline ilave üye isimleri eklemesiyle ilgili olarak da şunları söyledi:

“Yönetim Kurulu'na gerekli cevabı yazdık. Dernekler Yönetmeliği’nin 14. maddesi var. Medeni kanunun açık hükümleri var. Bu konuda yönetim kurulu kesinleşmiş listeye ilave yapamaz. Dernekler Yönetmeliği’nin 14. maddesi, çoğunluk aranan ilk genel kuruldan '15 gün önce' der. Çoğunluk aranan ilk genel kurul 21 Kasım’da. Bize 19 Kasım’da tebliğ edildi. Yani iki gün önce. Kaldı ki bizim tüzüğümüzde açıkça 2 yıldan bahsediliyor. 9 bin 973 kişilik liste vardı. Dekont ibraz edip itiraz eden ve iki yılını dolduran 24 kişi daha var. Yani Dernekler Masası’ndaki son rakam 9 bin 997’dir. Yönetimin yaptığı artış ne Divan Kurulu ne de Dernekler Masası tarafından kabul görür. Beklentimiz yönetimin kararından dönmesidir. Yönetim Kurulu, kesinleşen listeyi gönderdikten sonra değiştiremez. Herkesin yetki sınırı vardır.”

DERNEKLER MASASINDAN OLUMSUZ GÖRÜŞ

Bu arada Dernekler Masası’nın da Trabzonspor yönetimine yeni hazirun cetveliyle ilgili olumsuz görüş bildirdiği öğrenildi. Dernekler Masası’nın kulübe gönderdiği yazıda. 5-6 Aralık’taki kongrede 9 bin 997 üyenin oy kullanabileceğini ifade ettiği vurgulandı.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ