MENÜ

Trabzonspor'da geçici madde tartışması

Trabzonspor'da 25 – 26 Mayıs'ta yapılacak Olağanüstü Genel Kurul gündemine koyulan bir madde tartışma yarattı. Mayıs'ta seçilecek yönetimin görev süresini 3.5 yıla çıkaran ve Aralık ayında yapılması gereken olağan genel kurulu iptal eden madde hukukçulardan eleştiri aldı, mahkemeye gidilmesi halinde kongrenin iptal edilebileceği vurgulandı.

Trabzonspor'da geçici madde tartışması

TÜZÜĞE GÖRE YENİ YÖNETİM 6 AYLIK OLACAK

Haberin Devamı

Trabzonspor tüzüğünde, 'Olağan Toplantı' başlığı altında yer alan 29'uncu maddede, 'Olağan Genel Kurul her yıl Kasım ayının 20'inci ve Aralık ayının 20'inci günleri arasında toplanır. Salt çoğunluğun arandığı ve aranmadığı toplantı günleri bu tarihler içerisinde belirlenir' ifadesiyle her yıl Aralık ayında kongre toplanması gerektiği belirtiliyor. Ayrıca tüzüğün 'Seçimler' başlığı altındaki 68'inci maddesinde, 'Olağanüstü: Kulüp organının çekilme ya da görevden çekinmesi gibi nedenlerle yapılır. Seçilen üyelerin görev süresi, önceki üyelerin kalan görev süresi kadardır' ifadesiyle olağanüstü kongrede seçilecek yönetim kurulunun görev süresinin Aralık ayına kadar olacağı vurgulanıyor.

Haberin Devamı

OLAĞAN KONGREYİ BY-PASS ETTİLER

Trabzonspor yönetim kurulu, önceki hafta açıkladığı 25 – 26 Mayıs'ta yapılacak Olağanüstü Genel Kurul gündemine, 'Tüzüğün 68'inci maddesine dayalı geçici bir maddenin ilave edilmesi' şeklinde bir ifade koydu. Geçici maddede, Mayıs ayında seçilecek yönetim kurulunun görev süresinin bir defaya mahsus olmak üzere 3.5 yıl olarak belirlenmesinin ve Aralık ayındaki olağan genel kurulun yapılmamasının yer aldığı öğrenildi.

HER İKİ MADDE DE DEĞİŞMELİ

Trabzonspor yönetim kurulunun olağanüstü kongre gündemine koyduğu bu ek madde tartışma yarattı. Hukukçular, tüzüğün sadece 68'inci maddesine ek madde konularak yönetimin görev süresinin uzatılamayacağını, 29'uncu maddenin de mutlaka değiştirilmesi gerektiğini belirttiler. Sadece 68'inci maddenin geçici ek maddeyle değiştirilmesinin yönetimin görev süresini uzatmayacağı, 29'uncu maddeye dayanılarak yapılan herhangi bir itirazda mahkemenin kongrenin iptaline kadar varan kararlar alabileceği ileri sürüldü.

REDDEDİLİRSE ARALIK'TA YİNE KONGRE VAR

Yönetimin bu tavrı üzerine muhalefet kanadı da söz konusu geçici madde için kongrede red oyu verilmesi yönünde çalışma başlattı. Gündemin 7'inci sırasında bulunan geçici maddenin genel kurul üyeleri tarafından reddedilmesi halinde bordo – mavili kulüp Aralık ayında bu kez Olağan genel kurul yaparak yeniden seçim yapmak zorunda kalacak. Maddenin kabul edilmesi halinde ise muhalefetin olayı yargıya taşımayı düşündüğü öğrenildi. Deneyimli hukukçu Ali Sürmen, yönetimin açıkladığı kongre gündemine göre çok tartışılacak bir yönetimin göreve geleceğini vurgulayarak, "Sadece tüzüğün 68'inci maddesi için geçici madde kongre gündemine alınmış. Tüzüğün 29'uncu maddesi değişmediğine göre 68'inci maddeye geçici madde ekleme Aralık 2013 kongresini iptal edebilir mi? Kongre gündemi avukatlara sorulmadan mı hazırlandı?" ifadelerini kullandı.

Ömür Avcı / DHA

YORUM YAZ