MENÜ

Trabzonspor yöneticisi: Türk futbolu hormonlu

"Tezgahına koyduğun ürün bozuk olduğu sürece sen altından da tezgah yapsan senin ürününü kimse almaz. Nitekim de almıyor. Sorunlar ancak yapısal reformlarla düzelebilir"

Trabzonspor yöneticisi: Türk futbolu hormonlu

Trabzonspor Genel Müdürü Sinan Zengin, Türk futbolunun kurtuluşunun yapısal reformlardan geçtiğini söylerken, çarpıcı tespitlerde bulundu.

Katıldığı "Futbol Ekonomisi Nereye Gidiyor" konulu toplantıda konuşan Zengin, "Türkiye'de bütün kulüplerin derdi ortak: Ekonomik. Fakat buna rağmen hedeflerimiz, diğer üç kulübün hedefleri ile aynı hatta daha büyük. Ancak imkanlarımız ile hedeflerimiz örtüşmemektedir. Fakat hiç bir zaman hedef küçültmedik. Kazanmış olduğumuz, bir tanesi henüz tescil edilmemiş, yedi lig şampiyonluğu ve çok sayıda kupa ile bu mücadelemizde çok da başarılı olduğumuzu söyleyebilirim" ifadesini kullandı.

'LİGİN SONU ÇOK UZAK DEĞİL'
Zengin, futbolun çok büyük bir endüstri haline geldiğini belirterek, "Mevcut rakamlar futbolun devamlılığı açısından tehlikeli boyuta geldi. Böyle giderse birçok kulübün hatta ligin sonunun çok uzak olmadığını düşünüyorum" derken, Kulüpler Birliği Başkanı Gümüşdağ'ın "Kulüplerimiz bilançolarını makyajlıyorlar ve Avrupa'ya bu sayede gidebiliyorlar" sözleri için de şu yorumu yaptı: "Ben öyle bir makyajlama yapmıyorum. Belki başka kulüpleri kastediyordur, bilmiyorum."

'TEZGAH ALTIN OLSA NE OLUR!'
Gümüşdağ'ın, 'Süper Lig A.Ş'nin kurulması fikrine de katılmadığını belirten Zengin, "Çünkü bizim ürün hormonlu, hatta çürük. Kimse almıyor, para etmiyor, sen kalkmışsın, 'Tezgahımı değiştireceğim ve yüksek fiyata satacağım' diyorsun. Ürün bozuksa altın tezgaha da koysanız, kimse almaz. Nitekim de almıyor. Önce ürünümüzü hormonsuz, sağlıklı bir hale getirmeliyiz. Bunun yöntemi de şekilsel düzenlemeler değil, daha yapısal reformlardan geçer" dedi.

(Sabah)

Haberin Devamı
YORUM YAZ