MENÜ

Trabzonspor, yeni antrenörünü buldu

Koç Hakan Demir'in istifasının ardından yeni antrenör arayışına giren Trabzonspor Medical Park, bir dönem Anadolu Efes'i çalıştıran Yunan çalıştırıcı Ilias Zouros ile prensipte anlaştı. Zouros, göreve başlaması durumunda Bordo-Mavili ekibin son 5 yılda çalıştığı 7'inci teknik adam olacak.

Trabzonspor, yeni antrenörünü buldu

Türkiye Basketbol Ligi ekiplerinden Trabzonspor Medical Park'ta başantrenörlük görevinden istifa eden Hakan Demir'in yerine, bir dönem ülkemizde Anadolu Efes'i çalıştıran Ilias Zouros'un adı gündeme geldi. Bordo-Mavili ekibin, bir süredir temas halinde bulunduğu Yunan çalıştırıcı ile prensipte anlaştığı ve imza aşamasına geldiği öğrenildi. Zouros'un, bundan iki hafta önce yakın çevresine ''Türkiye'nin Karadeniz kıyısında bir takımla anlaşmak üzereyim'' dediği, Koç Hakan Demir'in de bu söylentilerin yaygınlaşması üzerine gelen Royal Halı Gaziantep mağlubiyetinden sonra istifa kararı aldığı kaydedildi. Zouros, 2012'de Anadolu Efes'i çalıştırmış, görevden ayrılmasının ardından Zalgiris Kaunas'ın yolunu tutmuştu.

5 yılda 6 koç

Öte yandan Trabzonspor Medical Park'ta Hakan Demir'in gidişiyle birlikte başantrenör konusundaki istikrarsızlık serisi de devam etti. Kulübün son beş yılda 7'inci kez antrenör değişikliğine gitmesi, 'Basketbol şubesi iyi yönetiliyor mu' sorusunu da beraberinde getirdi. Bordo-Mavili ekip, geride 4 sezonun tamamında, ligin ilk yarısı sona ermeden antrenör değişikliğine gitmişti. 2011-12 sezonunun 7. haftasında Koç Alaaeddin Yakan gönderilmiş, yerine Dragan Sakota gelmişti. Bir sonraki sezona Tolga Öngören yönetiminde başlayan Trabzon temsilcisi, 8. haftada yola Halil Üner ile devam kararı almıştı. Üner, bir sonraki sezonun 10. haftasında yerini Hasan Özmeriç'e bırakmış, 2013-14 sezonuna takımın başında başlayan Özmeriç ise 3. hafta sonunda yerini Hakan Demir'e bırakmıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ