MENÜ

Trabzonspor Medical Park-Energia maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Trabzonspor Medical Park kupaya odaklandı. Kulüp tarihinde ilk kez Avrupa'da Final-Four'a kalan Bordo-Mavililler, taraftarının desteğiyle bugün FIBA EuroChallenge Cup'ta final kovalayacak.

Trabzonspor Medical Park-Energia maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Trabzon’un ev sahipliği yaptığı FIBA EuroChallenge Kupası Dörtlü Finali’nde heyecan bugün başlayacak. Dörtlü Final’de kulüp tarihinde ilk kez Avrupa’da böylesine büyük bir başarıya ulaşan Trabzonspor Medical Park’ın yanı sıra Fransa’nın Nanterre, Romanya’nın Energia ve Almanya’nın Fraport Skyliners takımları mücadele edecek. Bordo-Mavililer, bugün ilk maçında Rumen takımıyla karşılaşacak ve finale çıkma mücadelesi verecek.

Sadece Beşiktaş kazanabildi

Bu karşılaşmalardan galibiyetle ayrılan takımlar, yarın kupa şampiyonluğu için sahaya çıkacak. İlk maçları kaybeden takımlar ise aynı gün üçüncülük-dördüncülük maçı oynayacak. Karadeniz temsilcimiz FIBA Avrupa Challenge Kupası’nı kazanması halinde 2012’de Beşiktaş’ın elde ettiği başarının ardından bu başarıyı tekrarlayan ikinci Türk takımı olacak. Öte yandan FIBA Avrupa Challenge Kupası’nda daha önce Fenerbahçe (2005), Beşiktaş (2012), Pınar Karşıyaka (2013) ve Royal Halı Gaziantep (2014) Final-Four’da Türkiye’yi temsil etmişti.

‘İyi sonuç alacağız’

Trabzonspor Medical Park’ın Bosnalı antrenörü Nenad Markovic, organizasyonda yer alan 4 takımın da başarılı ve iyi takımlar olduğunu belirterek, “Turnuva, her gün daha da iyiye gidiyor. Avrupa’nın her yerinden çok iyi takımlar bu turnuvaya katıldı. Yarın (bugün) kazanacağımıza inanıyorum. Takım üzerinde ekstra bir baskı oluşturmaya gerek yok. Ligde son 3 maçımızı kazandık. İyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

14 maçta tek yenilgi

Türkiye Basketbol Ligi’ni geçtiğimiz sezon 9’uncu sırada tamamlayarak EuroChallenge Kupası’na katılan Trabzonspor, tarihinde ilk kez Avrupa arenasında boy göstermesine karşın aldığı başarılı sonuçlarla dikkati çekti. Bordo-Mavililer, Final-Four’a kalana kadar kupada oynadığı 14 karşılaşmada 13 galibiyet aldı.

Muhtemel 11'ler;

TRABZON MEDİCAL PARK: Bost, Hardy, Can K., Velicakovic, Stipanovic, Alperen, Can A., Marshall, Ivanov, Nusret, Hasan , Seçkin

ENERGİA: Watson, Troupe, Darby, Kremen, Milosevic, Vlaicu, Sullivan, Karpelesz, Barış, Mack, Glyniadakis, Bratoloveanu

SALON: Hayri Gür

SAAT: 19.00

YAYIN: A Spor

HAKEM: Açıklanmadı



MİNİ YORUM

Kupa, Trabzon’da kalsın

4 yıldır Eurochallenge’de Final-Four’a kalmayı başarıyoruz. Beşiktaş şampiyon oldu. Pınar Karşıyaka, finalde kaybetti. Gaziantep, 3. oldu. Şimdi sıra Trabzonspor Medical Park’ta... Bordo-Mavililer, kupada bütün sezonu çok istikrarlı geçirdi. Evlerinde hiç yenilmediler. Final-Four da kendi evlerinde. Bu iç saha istatistiğinin devam edeceğine ve kupanın Trabzon’da kalacağına inanıyorum. İlk günkü rakip Energia Torun. Romanya ekibinin buraya kadar gelmesi bence sürpriz. Diğer iki rakip Nanterre ve Frankfurt daha tecrübeliler. Ama sezon içinde Trabzon’un yendiği takımlardan daha güçlü değiller. Olası bir şampiyonluk, futbol kenti olan Trabzon’da basketbola olan ilgi ve sevginin daha da artmasına neden olur. Ligimizin kalitesinden bahsediyoruz. Eurocup’ta yarı final geldi. Euroleague’de Final-Four cepte. Eurochallenge’de de bir şampiyonluk Türkiye’ye çok yakışacak.

Gökhan German

Haberin Devamı
YORUM YAZ