MENÜ

Yeni transfer Juraj Kucka

Fırtına'nın 24 günlük Slovenya kampı sona erdi. Artılar ve eksiler ortaya çıktı. Geçen sezon bekleneni veremeyen Juraj Kucka, performansıyla kampta öne çıkan isim oldu Her şeye rağmen teknik direktör Ünal Karaman’ın işi hiç kolay değil. Ligin başlamasına kısa bir süre kaldı ve geciken transferlerin bir an önce bitmesi şart.

Yeni transfer Juraj Kucka

Trabzonspor’da Durica, Hubocan, Uğur, Okay ve Castillo ile yollar ayrıldı, 2. kamp dönemi bitti sadece Vahid Amiri transfer edildi. Özellikle savunmada Mustafa Akbaş ve genç oyuncu Hüseyin Türkmen’in kalışı, teknik direktör Ünal Karaman’ı oldukça zorladı. Şu durumda stopere en az 2 takviye gerekli. Hatta 3 olsa da kimse bu rakama fazla demez. Pereira, Kamil Ahmet, Novak ve İbanez ise bekler için yeterli. Ancak orta saha da sıkıntılı gözüküyor... Kucka antrenmanlarda takımın yıldızı olduğunu gösterse de Onazi ve Sosa hayal kırıklığı yarattı. Okay’ın boşluğu zor dolar ama bu bölgeye bir de ön libero alınması gerek.

Haberin Devamı

Usta muhabirimiz Serkan Hacıoğlu, Trabzonspor’un Slovenya kampını değerlendirdi.

Amiri kapalı kutu

Sakatlıklardan başını kaldıramayan Castillo gönderildi. Onun yerine Vahid Amiri geldi. Ancak İranlı futbolcu tam bir kapalı kutu. Olcay ile Amiri değişimli olarak oynar. Sağ kanatta ise Abdulkadir’in yeri banko. Yusuf Yazıcı ise antrenmanlarda ekstra çalıştı, idman sonraları yeni vuruş stilleri, frikikler, penaltı atışları denedi. Her geçen gün kendisini geliştiriyor. Ama aklı sanki yönetim ile yapacağı görüşmede. O görüşmeyle birlikte lige kafası rahat girmek istiyor.

Burak sağlıklı olursa...

Forvetlerde ise sıkıntı büyük... Bir tarafta ameliyat olan Burak Yılmaz. Diğer yandan çıkış yapması beklenen Rodallega ve kiralıktan dönen Sheydaev. Burak sağlıklı olursa geçen sezon olduğu gibi takıma büyük katkı sağlar. Rodallega ise patlamaya hazır bomba. Kafası çok karışık. Sheydaev ise oynamak istiyor. Burak ve Rodallega varken, oynaması zor gözüken Azerbaycanlı futbolcu, 'gitsem mi, kalsam mı’ ikileminde.

Haberin Devamı

Sancılı girecek

Pembe tablo çizmeye gerek yok. Kısacası Trabzonspor transferlerin gecikmesi nedeniyle yeni sezona biraz sancılı girecek. Teknik Direktör Ünal Karaman’ın işi gerçekten çok zor. Ama o da içinde bulundukları maddi durumları bildiği için şu an susmayı tercih ediyor.

Kampta kim ne yaptı?

KALECİLER

Onur Kıvrak: Hem ilk etapta hem de ikinci etapta çok iyi çalıştı. Bu sezon o bildiğimiz eski Onur’u izleme şansı bulacağız.

Esteban: Geçen sezondan farklı bir Esteban izlemeyiz. Belki ilerleyen zamanda gönderilebilir de.

Uğurcan: Her geçen sezon tecrübe kazanıyor. İyi bir kamp dönemi de geçirdi. 2. kaleciliği alabilir.

SAVUNMA

Pereira: Tecrübesi, oyun tarzı, hırsı ve kalitesi ile tam bir profesyonel. Çok çalıştı ve mücadele etmekten geri durmadı.

Hüseyin: İyi bir yeteneğe sahip. İlk andaki müdahaleleri ve pozisyonları sezme konusunda yeteneği olduğu kesin. Ama sabredilmesi gerekli.

İbanez: Adeta yeni bir transfer gibi. Hareketli bir oyuncu. Ancak Novak’ın bir adım gerisinde. Takımdan ayrılabilir.

Haberin Devamı

Novak: İbanez’e göre tek artısı Trabzonspor ile ilk defa kamp geçirmesi oldu. Ama İbanez ile aynı anda takımda kalacağını düşünmüyorum. Bakalım Karaman hangisini tercih edecek?

Kamil Ahmet: Lig başlayana kadar hazır hale gelecektir. İyi bir yedek olarak takımına katkı sağlayacaktır.

ORTA SAHA

Olcay: Bakıldığında takımına katkı sağlayan bir oyuncu. Özellikle genç oyuncular üzerinde etkisi büyük. Performansı ise kimi zaman çok iyi, kimi zaman ise çok kötü.

Abdülkadir: Milli takımda olduğu için 2. etap kampına katılmadı. 61 numaralı forması hazır. Takımda kalırsa yine taraftarı ayağa kaldıracak oyuncuların başında yer alacak.

Onazi:İlk etap kampını kaçırdı. Kafası Dünya Kupası’nda kalmış gibiydi. Aklı karışık futbolcular arasında.

Yusuf: Kampta çoğu zaman ekstra çalıştı. İyi bir yıldız oyuncu olma yolunda ilerliyor. Bu sezon ondan çok estetik goller izleyebiliriz.

Kucka:Takıma iyice alıştı. Gitmek de istemiyor. Takımda kalıp hem savaşmak hem de oynamak istiyor. Gerçekten Trabzonspor’u benimsedi. Takımın en iyisiydi.

Haberin Devamı

Sosa: Henüz hazır değil. Taraftar Sosa’dan umutlu. Bu tür oyuncuların ne zaman ne yapacağı belli olmaz. Sosa da yeni sezon öncesi kapalı kutu oyuncular arasında.

FORVET

Sheydaev: Her geçen gün daha da iyi oluyor. Son hazırlık maçlarında iyi de performans gösterdi. Ama ilk 11’de oynaması zor.

Rodallega:Kafası karışık. İyi bir teklif gelirse hiç durmaz izin ister. Ama Ünal Karaman ve Ahmet Ağaoğlu takımda kalmasını istiyor.

Burak: Sakatlığını tam olarak atlatabilirse, takıma olumlu katkı sağlar. Kampta bunu gösterdi.

GENÇLER

Cafer Tosun, Ahmet Hakan Sevinç, Murat Cem Akpınar, Alihan Tunçer, Abdulkadir Parmak, Yüksel Şişman ve Batuhan Artarslan...

Herkesin sorduğu tek bir soru vardı. Acaba içlerinden bir Abdulkadir ve Yusuf çıkar mı? Çıkmadı... Aralarında bir tek Murat Cem Akpınar kendini göstermeye çalıştı ancak o da A takım seviyesinde değil.

YORUM YAZ