MENÜ

Trabzonspor - K. Karabükspor

İlk 3 maçında 7 puan kaybeden Fırtına, K. Karabükspor'a patladı. Trabzonspor, maçı Burak Yılmaz'ın golleriyle 3-0 kazandı.

Trabzonspor - K. Karabükspor

Haberin Devamı

Bir başka Trabzon

Trabzonspor’da Şenol Güneş, rotasyonun kralını yapmış, normal şartlarda takımın asları olan Henrique, Adrian, Marek Cech, Colman ve Halil’i 11’in dışında tutmuştu. Bir hafta önce Aslan’a kafa tutan Karabük’e karşı üstelik. Hatta bu isimlerden bazıları tribüne bile çıkmıştı, o kadar yani. Eleştirmek değil bu, sadece şaşkınlık belirtisi. Aynı bizler gibi futbolcuların da zaman zaman saha içinde birbirine uyum konusunda yaşadığı şaşkınlık ortaydı zaten, tıpkı geçen haftalarda olduğu gibi...

Geçen haftalara oranla en büyük fark ise hem Trabzonspor’un çabuk toparlanması, rakibin de hatada ısrar etmesiydi. İlk yarıda tutan ofsayt taktiği Bordo-Mavililer’i bezdirmiş, Karabük’ü ise oyuna ortak etmişti. Cernat’ın maçın hemen başında ceza alanı içinde yaptığı ve direkten dönen vuruşu saymazsak, Trabzon’un atak üstünlüğü gözle görülür şekilde fazlaydı.
Gole, yani 26’ya kadar 8 kez ofsayta düşmüştü Trabzon. O bayrakların da neredeyse tamamı Burak’a kalkmıştı. Karabük savunması ‘kıs kıs’ gülüyordu ki duruma, olmayacak bir şey oldu. Orta alana yakın oyun kurmaya çalışan Karabük savunması ‘hata verdi’, Alanzinho da bir teknisyen edasıyla olay yerindeydi. Aldı, ceza sahasına girdi, Burak’a bırakıverdi, o da ağlara: 1-0.

Haberin Devamı

Adrian faktörü
Pawel’in yapmaya yapmaya unuttuğu gol vuruşu sebebiyle kaçan pozisyonu, Volkan’ın direkten dönen topunu, Burak’ın zemine takılmasını saymazsak, Karabük’ün tek üstünlüğü bu anlarda topa sahip olma istatistiğindeydi. Yücel hocanın takımının golü ise bir bireysel etkinlikle geldi. Cernat’ın 35’teki frikiği ilk yarının skoru oldu: 1-1. Tabi bir de son saniyelerde Karabük’ün en iyisi Shleton’un topla ceza sahasına girerken Tolga’nın kritik müdahalesini de unutmamak lazım.İkinci yarıda oyuna Adrian’ın girmesi, aynı anda 3 oyuncuyu birden canlandırdı. Zokora, Volkan ve Burak, daha efektif oynamaya başladı. Ve bu anların hemen başında, Zokora’nın orta alandan attığı nefis topa Volkan hareketlendi, o da Alanzinho gibi gol için Burak’ı seçti: 2-1.Daha rahat oynayan ve geçen haftalardaki gibi 2-1’in Trabzonspor için ‘korunması gereken skor’ olmadığını gösteren Bordo-Mavili futbolcular, fark yarattı ve Burak’la fark attı. ‘Zokora atar da ben atmaz mıyım?’ dercesine bir pas çıkaran ve Burak’a diğer iki golüne oranla daha şık bir vuruş yaptıran Serkan’ın da geceye noktayı koyduğunu belirtelim.

Haberin Devamı

Serhat Demirtaş


YORUM YAZ