MENÜ

Trabzonspor İstanbul'da!

Turkcell Süper Lig'in 29. haftasında yarın akşam Beşiktaş ile deplasmanda karşılaşacak olan Trabzonspor, İstanbul'a geldi.

Trabzonspor İstanbul'da!

Sakatlığı devam eden Yattara dışında tüm futbolcuların yer aldığı kafileyi, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bir grup taraftar sloganlar atarak karşıladı. Teknik direktör Şenol Güneş'e çiçek veren, futbolcularla da fotoğraf çekilen taraftarlar, uzun süre alandan ayrılmadı. Güneş, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Beşiktaş maçının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Derbi maçların önemi her zaman farklı olmuştur. Burada taraftarlarımıza çok güzel bir galibiyet hediye etmek istiyoruz. Önce Beşiktaş maçına odaklandık, ardından da kupa maçına odaklanacağız. Bu nedenle Beşiktaş maçını tamamlamadan kupa maçıyla ilgili bir şey söylemek pek doğru olmaz. Her iki maça da ayrı ayrı bakıyoruz. Bu maçla birlikte ilk beşteki yerimizi sağlamlaştırmak istiyoruz. Puan olarak şu anda zirvedeki takımlarla aramızdaki puan farkı biraz fazla. Sezon sonuna kadar bunu kapatmaya çalışacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

TRABZONSPOR'DA 6 EKSİK
Bordo - mavililerde Engin kırmızı kart, Gabric ve Ömer Aysan ise sarı kart cezalısı olduğu için Beşiktaş maçında forma giyemeyecek. Sakatlıkları devam eden Yattara ve Tayfun'la birlikte, hafta içerisinde takımdan ayrı olarak çalışan Ferhat'ın da zorlu karşılaşmada görev yapamayacağı açıklandı. Bu nedenle 11'ini oluşturmakta sıkıntı çeken Güneş, farklı bir kadroyla sahaya çıkmaya hazırlanıyor. Kolombiyalı oyuncu Teofilo'yu, 11'de görevlendirmeyi düşünen tecrübeli teknik adam orta sahada ise Colman'a önemli sorumluluklar yükleyecek. Tecrübeli teknik adamın Arjantinli oyuncudan hücuma daha çok katkı yapmasını istediği öğrenildi.

ONUR: "DERBİLERDE GOL YEMEMEK ÇOK ÖNEMLİ"
Trabzonspor'un genç file bekçisi Onur Recep Kıvrak, Beşiktaş maçında kalesini gole kapamak için elinden geleni yapacağını söyledi. Onur, hocasının görev vermesi durumunda kendisini en iyi şekilde temsil edeceğini belirterek, "Hedefim Beşiktaş maçında gol yememek. Bunda takım arkadaşlarımın da katkısı olacaktır. Hiç bir futbolcu tek başına bir takımı kurtaramaz. Bizde ligin takım olarak en iyi futbolunu oynayan ekiplerden bir tanesiyiz. Bu maçlarda gol yemediğiniz takdirde hem kendinize olan güveniniz, hem de camianın size olan güveni artıyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

YATTARA TRABZON'DA ÇALIŞACAK
Güneş'in İstanbul'a getirmeyerek Trabzon'da bıraktığı Gineli futbolcu Ibrahima Yattara'nın çalışmalarını burada sürdüreceği belirtildi. Beşiktaş maçının ardından Antalya'ya geçecek olan bordo - mavililerde teknik direktör Güneş'in, Yattara'ya özel bir program verdiği ve görevlendirdiği antrenörden bu programa harfiyen uyulmasını talep ettiği vurgulandı.

TRABZONSPOR'UN BEŞİKTAŞ MAÇI MUHTEMEL 11'İ ŞU ŞEKİLDE
Onur - Serkan, Giray, Song, Cale - Burak, Selçuk, Colman, Teofilo (Ceyhun) - Alanzinho, Umut

KART CEZALISI: Engin, Gabric, Ömer Aysan
SAKATLAR: Yattara, Tayfun, Ferhat

YORUM YAZ