MENÜ

Trabzonspor - Fenerbahçe

Spor Toto Süper Final'de Fenerbahçe Trabzonspor'u Avni Aker'de 3-1 yendi. Bu skorla Sarı-Lacivertliler, şampiyonluk şansını son haftaya kadar sürdürmüş oldu.

Trabzonspor - Fenerbahçe



En rahat galibiyet!

Haberin Devamı

Fenerbahçe bu sezon en rahat galibiyetlerinden birini Trabzon’da aldı. Her türlü gerginlik hamlelerine rağmen Sarı-Lacivertli ekip, sakin, bilinçli, topun çabuk arkasına geçen anlayışı ile maça ağırlığını koydu. Fenerbahçe’nin zor deplasmanı kolaya çevirmesi, tecrübenin zaferiydi.

Bordo-Mavili taraftarların mutlak galibiyet istediği karşılaşmada, Trabzonsporlu futbolcular Fenerbahçe’nin inançlı mücadele ve direncine karşı koyamadılar. Doğru - dürüst iki pas yapamazken, orta alan ve savunmada da sık sık boşluklar verdiler.
Takım olarak futbol için sahada gereken olumlu herşeyi yapan Fenerbahçe’de Emre, Baroni, Selçuk, Bienvenu ve kaleci Volkan öne çıkan oyuncular oldu.

Emre hızlı başladı!

2. dakikada Trabzonspor defansının uzaklaştıramadığı topu, Baroni Emre’nin önüne bıraktı. Tolga ile karşı karşıya kalan Emre, meşin yuvarlağı köşeye bıraktı: 0-1.
15. dakikada Stoch, ceza alanına hareketlendi. 18’e girmeden yaptığı vuruş Tolga’dan sekti, savunma kornerle tehlikeyi önledi.
31. dakikada Emre’nin pasıyla ceza alanına hareketlenen Stoch, kalesini terkeden Tolga’nın yanından topu çerçeveye gönderdi, Serkan gol çizgisi üzerinden meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. Serkan’ın çevirdiği topla buluşan Bienvenu, aut çizgisine yakın mesafeden çapraz pozisyonda topu, Tolga’nın bacakları arasından ikinci kez ağlara gönderdi: 0-2.

Haberin Devamı

Volkan devleşti

34. dakikada Volkan’ın koruduğu kale bir anda savaş alanına döndü. Pet şişeler, buruşturulmuş kartonlar, meşaleler ve patlayıcı maddeler yağmur gibi yağdı. Bu nedenle karşılaşma 3 dakika durdu.
45+4. dakikada Olcan sağdan bindirdi, boş durumdaki Burak’ı gördü. Golcü oyuncu topu kontrol edip, ayak içi vuruşla farkı bire indirirken, ilk yarıda 2-1 Fenerbahçe’nin üstünlüğü ile kapandı.
58. dakikada Orhan’ın pasını önüne alan Dia, Tolga ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşu, Tolga’dan sekip kornere gitti.
70. dakikada Burak’ın üst köşeye gönderdiği serbest vuruşu, Volkan son anda parmakları ile kornere attı.

Perdeyi Baroni kapadı

85. dakikada Trabzonspor’un kullandığı korner pozisyonunda Bordo - Mavililer tüm hatları ile Fenerbahçe ceza alanını doldurdu. Defansın uzaklaştırdığı topla buluşan Bienvenu, topu Baroni’ye aktardı. Orta alanı bomboş vaziyette geçen Brezilyalı oyuncu, kalesini terkeden Tolga’nın üzerinden skoru belirleyen golü ağlara gönderdi: 1-3 86. dakikada Burak’ın ceza alanı içinde yaptığı vuruşta Volkan bir kez daha başarılıydı. 87. dakikada ise Adrian’ın ceza alanına ortaladığı topa Burak iyi yükseldi. Kafa vuruşu üst direkten dışarı gitti.

Haberin Devamı

Yalçın Türk

YORUM YAZ