MENÜ

Trabzonspor, efsane futbolcusu Kadir Özcan'ı andı

Trabzonspor Kulübü, vefatının üçüncü yıl dönümünde efsane futbolcusu Kadir Özcan’ı andı.

Trabzonspor, efsane futbolcusu Kadir Özcan'ı andı

Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, "Trabzonsporumuzun efsane futbolcularından Kadir Özcan’ı ölümünün üçüncü yıl dönümünde rahmetle anıyoruz." ifadesi yer aldı.

Açıklamada, Kadir Özcan’ın 21 Haziran 1952’de Trabzon’un Akçaabat ilçesinde dünyaya geldiği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Altyapısında futbola başladığı Trabzonspor’da 1972-1978 tarihlerinde A takımda yer aldı. 1970’li yıllara damgasını vuran kadroda savunma oyuncusu olarak görev yapan Özcan, lig şampiyonluklarında, Türkiye, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık kupalarının kazanılmasında önemli rol oynadı. Trabzonspor’un ardından Zonguldakspor ve Galatasaray’da da forma giyen Özcan, beş defa A milli formayı terletti."

Kadir Özcan’ın, profesyonel futbolculuk kariyerinin ardından çeşitli Anadolu kulüplerini de çalıştırdığı anımsatılan açıklamada, "Kadir Özcan, kulübümüzde de kısa bir süre yardımcı antrenörlük görevini üstlenmişti. Son olarak 1461 Trabzon’da teknik direktör olarak görev yapan Özcan, 2013 yılının 22 Ekim günü kalp krizi geçirerek hayata veda etti. Vefatının ardından Kadir Özcan’ın ismi Trabzonspor Gençlik Geliştirme Merkezi’ne verilerek ölümsüzleştirildi." denildi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ