MENÜ

Trabzonspor'dan Şenol Güneş'e büyük jest

Trabzonspor yönetimi, Salı günü Beşiktaş ile oynanacak erteleme maçında Siyah-beyazlıların teknik direktörü Şenol Güneş’e plaket verecek. Avni Aker’e veda sezonunda bordo-mavili takımın efsane oyuncularının plaketle ödüllendirileceği törende Güneş’e plaketini Başkan Muharrem Usta takdim edecek.

Trabzonspor'dan Şenol Güneş'e büyük jest

“BÖYLE AKSİLİKLER YİNE OLACAKTIR”

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, takımın 3 maç aradan sonra galip geldiği Mersin İdmanyurdu maçını ve Salı günü oynayacakları Beşiktaş karşılaşmasını değerlendirdi. Mersin İdmanyurdu karşısında taraftarı iyi bulduğunu belirten Başkan Usta, şunları söyledi:
“Ara ara bizler gibi onlar da serzenişte bulundular. Genel anlamda bakıldığında Trabzonspor taraftarı bıkmış, usanmış ve gerçekten başarıya muhtaç ama bir taraftan da şunu hep birlikte anlamamız lazım; bütün bu yaşananlarla bu sene inişli çıkışlı bir süreçten geçiyoruz. Bu aksilikler yine olacaktır bu sene. Fakat moral ve puan açısından iyi bir galibiyet oldu bundan sonraki maçlar açısından. Taraftarlara çok teşekkür ederim. Bence iyiydiler.”

"BEŞİKTAŞ’A DAHA ZİNDE HAZIRLANACAĞIZ"

Maçın son anlarında büyük heyecan yaşandığını belirten Muharrem Usta, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mersin İdmanyurdu maçının kritiğini yapmak öyle çok kolay değil. Çünkü bu maçın iki önemi vardı. Birincisi, Trabzonspor’un puan alması gerekiyordu. İkincisi ise, psikolojik bir çöküntü içinde olan bir takımdan bahsediyoruz. Yarınlara daha sağlıklı gidebilmesi çok önemli. Çünkü insan psikolojik olarak sıkıntı yaşıyorsa bacakları çalışmaz, ayakları çalışmaz. Performansı düşer. Bu galibiyete gerçekten ihtiyaç vardı. İki açıdan da iyi oldu. Mersin İdman Yurdu maçının psikolojik etkisi bence Beşiktaş maçına da yansıyacaktır. Trabzonspor’un daha diri olmasını bekleyebiliriz ama Trabzonspor’un sorunları maalesef bir çok açıdan devam ediyor. Hala sakat oyuncuları var, hala kırmızı kart cezalıları var. Geçen haftaki Konya maçıyla Mersin İdmanyurdu maçı arasında 7 oyuncu farklılığı var sahada. Sürekliliği olmayan bir takımdan bahsediyoruz. Bunun çok çeşitli nedenleri var. Trabzonspor’un bu halde bulunmasının sebeplerini içimize dönüp iyi tahlil etmemiz gerekiyor. Yönetim olarak biz bunun peşindeyiz. ‘Niçin bu durumdayız?’ sorusunun cevabını arıyoruz daha sağlıklı yarınlara gidebilmek adına. Ama bu maçın sonucu itibarıyla Beşiktaş maçına takım daha zinde ve daha sağlıklı hazırlanma şansını yakalamış oldu."

ŞENOL GÜNEŞ’E PLAKET

Bu arada Trabzonspor yönetiminin Avni Aker Stadyumu’ndaki son sezon olması nedeniyle hayata geçirdiği ve iki maçtır uygulanan Efsanelere Veda Plaketi projesi kapsamında, salı günkü Beşiktaş maçı öncesi siyah-beyazlıların teknik direktörü Şenol Güneş’e de plaket verilecek. Başkan Muharrem Usta, konuyla ilgili olarak, “Şenol hoca bizim hocamız. Bu sene biliyorsunuz Avni Aker’e veda ediyoruz. Trabzonspor’un efsanelerine burada her hafta ödüller veriyoruz. Maçtan önce Şenol hocaya ödül vereceğiz. Efsanemiz olarak maçtan önce ödülünü almış olacak” ifadesini kullandı. Şenol Güneş’e plaketinin Başkan Muharrem Usta tarafından verileceği, Güneş’le birlikte başka efsane isimlerin de plaketlerini alacağı belirtildi.

Bu arada Başkan Muharrem Usta, Mersin İdmanyurdu maçının devre arasında soyunma odasına indiği yolundaki söylentilerin de gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Devre arasında soyunma odasına inmedim. Sadece maçtan önce. Aslında arkadaşlarla uzun süredir birlikteliğimiz var. Ama maç arasında bir yere gitmedim ve kimseyle görüşmedim" ifadesini kullandı.

Ömür AVCI / TRABZON DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ